Focar de scarlatină declarat la o şcoală din municipiul Suceava

> Este vorba despre şapte cazuri prezentând forme uşoare ale bolii

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că un focar de scarlatină a fost declarat la Şcoala Nr. 4 din Suceava şi însumează şapte cazuri.

Zorescu a spus că pacienţii au forme uşoare ale bolii, ultimele două cazuri fiind înregistrate în cursul zilei de joi.

Ea a precizat că în unitatea şcolară se iau măsuri pentru prevenirea apariţiei altor îmbolnăviri. În cursul zilei de vineri, DSP Suceava a organizat o instruire cu medicii şcolari din municipiul Suceava privind actualizarea metodologiei de supraveghere a scarlatinei şi efectuarea triajului în colectivităţile şcolare.

Medicul epidemiolog sucevean a spus că declararea oficială a unui focar se face în situaţia în care apar cel puţin trei cazuri de scarlatină într-o colectivitate, raportate la distanţă de maximum 10 zile unul faţă de celălalt şi cu legătură epidemiologică între ele.

Zorescu a subliniat că scarlatina este o boală infecţioasă bacteriană, care necesită izolare şi supraveghere clinică, arătând că în lipsa unui tratament pot surveni complicaţii. Ea a menţionat că boala apare, de regulă, la copiii de vârstă şcolară, în sezonul toamnă – iarnă, la constituirea colectivităţilor.

Directorul adjunct a mai spus că, până în cursul zilei de joi, la DSP Suceava au fost recoltate exudate faringiene de la 40 de elevi ai şcolii, celelalte solicitări urmând a fi rezolvate vineri şi la începutul săptămânii viitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: