Comisia Naţională de Împrumuturi hotărăşte soarta sumei economisite de la licitaţia pentru zona de agrement

Ion Lungu, primarul Sucevei, va fi luni la Bucureşti, unde la Comisia Naţională pentru Împrumuturi va cere orientarea economiei făcute după atribuirea prin licitaţie a lucrărilor pentru amenajarea zonei de agrement Tătăraşi spre cofinanţarea a două proiecte cu fonduri elveţiene din portofoliul administraţiei locale.

„Avem acordul de principiu al Băncii, iar luni voi merge la Comisia Naţională pentru Împrumuturi să-mi dea şi de acolo acordul, în aşa fel încât să putem implementa un grafic pentru proiectul de iluminat public şi cel de electromobilitate” a spus vineri edilul-şef, după şedinţa CL în care a fost aprobată cheltuirea sumei economisite în cadrul proiectelor amintite.

Este vorba despre „Management modern şi eficient al iluminatului public”, proiect aflat deja în implementare şi care presupune înlocuirea a 3.816 corpuri de iluminat îmbătrânite, deteriorate şi cu randament scăzut de funcţionare, dar şi amenajarea unui sistem de telegestiune la sediul Primăriei, pentru acesta cofinanţarea fiind de 2,87 de milioane de lei. Al doilea proiect este „Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde”, prin care Primăria Suceava vizează achiziţionarea a 11 autovehicule electrice, a două furgonete electrice, a unei automăturători electrice, a unei autocisterne electrice, a zece biciclete electrice şi înfiinţarea a 28 de puncte de încărcare a acumulatorilor. În acest caz, coparticiparea municipiului este de 988.482 de lei.

Primăria a economisit circa 3,86 de milioane de lei, după ce firma botoşăneană Victor Construct a câştigat, pentru aproximativ 6,22 milioane de lei, competiţia pentru amenajarea zonei de agrement Tătăraşi. În vederea realizării obiectivului, autorităţile sucevene au contractat un credit de 10 milioane de lei, acordat de CEC Bank, pentru o dobândă anuală de 1,5% peste cea de referinţă, la care se adaugă comisionul de administrare de 0,65%. Ion Lungu a declarat că va face demersuri astfel încât suma economistă să fie orientată înspre cofinaţarea a două proiecte cu fonduri europene accesate de municipalitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: