Management neperformant al Serviciului public de parcare din Suceava

În Suceava, structura organizatorică actuală nu permite realizarea, în cele mai bune condiţii, a activităţii Serviciului de parcare, în timp ce lipsa spaţiilor pe domeniul public sau privat al municipiului, adecvate pentru amenajarea de parcări, reprezintă o problemă majoră a autorităţii publice locale. Aşa se arată într-un raport al Camerei de Conturi Suceava, după un audit al performanţei realizat la Primăria Suceava, în care se reliefează că autorităţile municipale nu au procedat la delegarea de gestiune a Serviciului public de parcare, activitatea în cauză desfăşurându-se prin gestiune directă. Astfel, unitatea administrativ-teritorială şi-a asumat toate sarcinile şi responsabilităţile cu privire la înfiinţarea, organizarea, finanţarea, coordonarea, administrarea, gestionarea, exploatarea şi asigurarea funcţionării Serviciului public de parcare. „Gestiunea directă a serviciului public de parcare nu a fost aprobată prin Hotărâre a Consiliului Local, dar se preconizează că forma de gestiune a Serviciului public va fi cea care va rezulta dintr-un studiu de oportunitate ce se va întocmi ulterior” se subliniază în raportul Camerei de Conturi, în care se remarcă faptul că a fost aprobat, totuşi, un regulament de funcţionare a sistemului de parcare cu plată a autovehiculelor, pe bază de abonamente sau contracte, în locuri special amenajate, exceptând spaţiile verzi, trotuarele şi partea carosabilă.

Camera de Conturi Suceava concluzionează că managementul Serviciului public de parcare nu este unul performant, recomandând revederea cadrului organizatoric, cât şi creşterea încasărilor, prin îmbunătăţirea sistemului de taxare. Printre recomandări se numără, de asemenea, elaborarea Strategiei locale de dezvoltare a serviciului public de parcare; respectarea prevederilor legale cu privire la administrarea acestuia; stabilirea indicatorilor de performanţă; introducerea aparaturii electronice de taxare şi încasare; amenajarea de noi parcări de reşedinţă, inclusiv a unor parcări supraterane etajate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: