Aviz amatorilor de activităţi ilicite !

La sfârşit de săptămână, judeţul va fi împânzit de forţe de ordine

La finele săptămânii multitudinea de evenimente face ca judeţul Suceava să fie împânzit de forţe sporite ale oamenilor legii, poliţişti, jandarmi sau echipe mixte, cărora li se vor alătura şi lucrători îmbrăcaţi în civil. Avându-se în vedere fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada următoare şi de Sf. Maria, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor. Efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidizării traficului, dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural-religioase.

Conform reprezentanţilor IPJ Suceava, începând de azi şi până duminică seară, aproape 580 de poliţişti de ordine publică sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, iar acestora li se adaugă circa 200 de lucrători din structurile rutiere şi de investigaţii criminale. Aflăm că, în funcţie de necesitate, forţele amintite vor putea fi suplimentate în vederea menţinerii ordinii publice în zona celor aproximativ 500 de lăcașe de cult unde se vor organiza ceremonii religioase. În aceste zone vor fi organizate 309 patrule auto şi 71 de patrule pedestre. Pe de altă parte, 12 ofiţeri şi agenţi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor vor acţiona pe linia prevenirii şi combaterii faptelor penale şi contravenţionale privind actele de comerţ, iar toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor acţiona pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, 15 luptători SAS urmând să asigure intervenţia la evenimente. Vor acţiona şi opt autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, iar 165 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene, în principal DN 2, DN 17, DN 2H, DN 29, DN 18 şi DN 2E, pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de călătorii fără evenimente rutiere.

Jandarmii se vor afla la evenimentele din judeţ

Pe lângă patrulele mixte, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava vor acţiona şi cu echipe individuale, în principal pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente cultural-artistice şi religioase. Potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă al IJJ Suceava, se au în vedere manifestările de la Basilica Minor din Cacica şi mănăstirile Putna şi Rarău, cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, dar şi Mănăstirea Hagigadar. Ca şi activităţile derulate cu ocazia Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” (Suceava), zilelor localităţilor Vicovu de Sus, Bălăceana, Adâncata şi Bădeuţi, Festivalului Naţional al Păstrăvului din Ciocăneşti, festivalurilor de la „Moldoviţa şi Marginea, Festivalului de Artă şi Cultură Urbană „Dorna Art” şi Zilelor Filmului Istoric (Vatra Dornei), Festivalului „Baia – File de Istorie”, Cursa de accelerare pe pista Aerodromului Floreni (comuna Dorna Candrenilor). Lucrătorii celor opt posturi de jandarmi montane (Vatra Dornei, Broşteni, Dorna Candrenilor, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Arbore, Frasin şi Gura Humorului) vor desfăşura activităţi preventive pe traseele turistice, în staţiunile montane de interes naţional, în apropierea locurilor de agrement, spaţiilor de cazare şi locurilor de campare a turiştilor, precum şi în zona obiectivelor UNESCO.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: