Sanda-Maria Ardeleanu, prezentă la Colocviul Internaţional „La Francopolyphonie” de la Chişinău

Deputatul PNL de Suceava, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, s-a aflat în cursul zilei de vineri la Chişinău, unde a luat parte la lucrările celei de-a X-a ediţii a Colocviului Internaţional „La Francopolyphonie”, organizat de Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM).

„Ediţia aniversară a acestui Colocviu a avut printre parteneri de organizare şi Universitatea «Ştefan cel Mare» din Suceava. Aula Magna a ULIM a devenit neîncăpătoare, iar alocuţiunile din plen nu au întârziat să amintească momentul istoric în care ne aflăm. Tinerii şi profesorii erau animaţi de ideea Unirii Basarabiei cu România la 27 martie 1918, fapt premergător Marii Uniri.

Cu acest prilej au avut loc prezentări de carte academică, dar şi un însemnat schimb de carte între ULIM şi Universitatea din Suceava” a declarat parlamentarul sucevean.

Ardeleanu a arătat că, la iniţiativa Platformei Unioniste Acţiunea 2012, un grup de parlamentari români se află la Chişinău într-un amplu program de sărbătorire a Unirii Basarabiei cu România.

„Ne-am întâlnit la Liceul «Gh. Asachi» din Chişinău pentru a participa la serbarea şcolară organizată cu acest prilej. Alături de noi, îmbrăcată într-un frumos costum naţional, deputatul Maria Ciobanu a participat la evenimente.

Tot cu acest prilej, pentru foarte scurt timp, m-am întâlnit cu o delegaţie a Liceului «Ştefan cel Mare» din Chişinău pe care l-am adoptat în anul 2014. Cei doi elevi care m-au întâmpinat cu flori, însoţiţi de directorii Axînti Sergiu şi Oxente Grigore, mi-au spus cuvinte emoţionante, pline de patriotism şi speranţă. Şi colegii deputaţi din Parlamentul României şi-au vizitat şcolile pe care le au în adopţie” a arătat deputatul PNL de Suceava.

Sanda-Maria Ardeleanu a mai menţionat că „a folosit acest prilej pentru a transmite mediului academic şi parlamentarilor moldoveni seturi de materiale de prezentare a judeţului Suceava, invitându-i să petreacă Paştele în Bucovina”.

„Emoţie, solidaritate, dorinţă de mai bine, voinţa de a fi mereu împreună, iată ceea ce caracterizează această zi de sărbătoare în Republica Moldova” a concluzionat parlamentarul liberal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: