„Probleme ale Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică”

Recent, la editura suceveană „Cygnus” s-a lansat o culegere în două volume de probleme de astronomie şi astrofizică, intitulată „Probleme ale Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică”, ce poartă semnătura prof. univ. dr. Mihail Sandu. Culegerea conţine rezolvări ale subiectelor date la olimpiadele internaţionale de astronomie şi astrofizică din perioada 2007-2014, competiţii ştiinţifice la care echipele reprezentative ale României au obţinut rezultate de palmares, clasându-se în primele locuri pe plan internaţional sub coordonarea prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică în cadrul IŞJ Suceava.

„Profesorul Mihail Sandu este cel mai cunoscut autor de culegeri de probleme de fizică din România, cu peste 50 de cărţi în domeniu care cuprind cursuri universitare, manuale de fizică şi astronomie. Prof. Mihail Sandu este membru al USA Teachers of Physisc Association, profesor asociat la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu, doctor în fizică al Universităţii din Bucureşti, coordonatorul Centrului de Formare a Competenţelor în Fizică, Astronomie şi Astrofizică şi Ştiinţe Călimăneşti, Vâlcea, organizator al mai multor olimpiade şi competiţii de profil, iar, începând cu acest an, şi al Concursului Naţional de Fizică «Cygnus» ne-a declarat preşedintele Societăţii Ştiinţifice „Cygnus”, prof. Victor Şutac.

Volumele au fost publicate sub egida Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, cu expertiza de specialitate a prof. Chatief Kunjaya, preşedinte al Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (OIAA) şi a prof. Gregorz Stachowski, secretar general al OIAA. Primul volum conţine, în peste 400 de pagini, variante de rezolvări, soluţii, comentarii, detalii şi extinderi ale subiectelor din anii 2007-2012, iar volumul al doilea cuprinde ediţiile din anii 2013 şi 2014 ale OIAA. Lucrarea, editată de Societatea Ştiinţifică „Cygnus” – centru UNESCO, are, în total, peste 900 de pagini şi se adresează cu precădere profesorilor, studenţilor şi elevilor care doresc să-şi desăvârşească cunoştinţele în domeniile aplicate ale astronomiei şi astrofizicii.

COPERTA_vol-1-var-1                   COPERTA_vol-2-var-2

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: