Filmul „De ce eu?”, inspirat de cazul Panait, proiecţii speciale la Fălticeni

Povestea inspirată de destinul tragic al procurorului Cristian Panait, „De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea două proiecţii speciale la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, duminică, 22 martie, de la orele 17 şi 19.30. Echipa filmului se va întâlni cu publicul din Fălticeni la proiecţia de seară şi va răspunde întrebărilor.

Biletele pot fi achiziţionate în avans, de marţi, 17 martie, până sâmbătă, de la Centrul Cultural (str. Maior Ioan, nr. 1), între orele 8 şi 16, iar în ziua proiecţiei se pot cumpăra până la ora 19. Preţul unui bilet este de 8 lei.

În paralel cu filmul a fost lansată şi campania „Singur împotriva tuturor”, iniţiată de echipa „De ce eu?”, Expert Forum (EFOR) şi HotNews.ro. Aflăm că este vorba despre „un demers de încurajare a luptei împotriva presiunilor de orice tip, exercitate de şefi de instituţii, politicieni sau magistraţi împotriva celor mulţi care lucrează în sistem, fie el public sau privat”.

Reamintim că thrillerul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra procurorului Alexandru Lele din Oradea şi al presiunilor exercitate asupra sa.

Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuţia este întregită Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreţia Mandric, Sore Mihalache, Ionuţ Caras, Virgil Ogăşanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: