Dorul de Bucovina…

În urma apariţiei în cotidianul „Crai nou” a articolului „Filiala noastră băcăuană «a recidivat»”, semnat de Gheorghe Dolinski, cu promptitudine a sosit pe adresa redacţiei, cu „mulţumiri şi aprecieri pentru publicarea articolului”, un mesaj semnat de Ciprian-Pavel Iftimiu.

„Considerăm că facem parte trup şi suflet din Bucovina, deşi paşii vieţii, făcuţi spre împlinirea profesională, ne-au îndepărtat de frumoasele meleaguri şi de tradiţiile menţinute de bucovinenii băştinaşi.

Ne aduc înapoi în Bucovina cultura şi limba română, care sunt un motiv de creaţie pentru bucovinenii de peste tot.

Dorul de Bucovina este unul care îi îndeamnă pe toţi cei care au plecat de pe plaiurile obcinilor şi s-au stabilit prin alte părţi, din diferite motive, sau pe cei care au vizitat măcar o dată Bucovina să îşi programeze o cât mai curândă revedere cu oamenii şi meleagurile Ţării fagilor” ne-a scris Ciprian-Pavel Iftimiu, despre care Gh. Dolinski informa că, în recentul număr al revistei „Bucovina”, a evocat „Golgota bucovinenilor din comuna Filipeni, judeţul Bacău” şi, de asemenea, despre activitatea poetului şi publicistului cernăuţean Ilie-Tudor Zegrea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: