În judeţul Suceava

Rata şomajului a crescut, uşor, în 2014 faţă de 2013

> Cele mai afectate de şomaj sunt persoanele cu vârste între 40 şi 49 de ani

Rata şomajului în judeţul Suceava a crescut uşor în anul 2014 faţă de anul precedent, la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava fiind înregistraţi la sfârşitul lunii decembrie 2014 peste 16.000 de şomeri, cei mai mulţi având vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava, Anca Capverde, a informat că rata şomajului la sfârşitul lunii decembrie 2014 era 6,58% în judeţ, în uşoară creştere faţă de decembrie 2013, când era 6,43%. Capverde a spus că numărul de şomeri înregistraţi la AJOFM Suceava la sfârşitul anului 2014 era 16.440, în timp ce în decembrie 2013 era 16.185.

Ea a mai spus că ponderea cea mai mare a persoanelor afectate de şomaj, 26% din totalul şomerilor, o reprezintă categoria celor cu vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani, urmată de categoria persoanelor cu vârstă sub 25 de ani, cu 24%, iar cea mai puţin afectată de şomaj este categoria persoanelor cu vârste între 30 şi 39 de ani.

Purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava a precizat că, în sezonul de iarnă, rata şomajului creşte uşor din cauză că, în unele domenii – cum ar fi cel al construcţiilor, silviculturii, agriculturii –, activitatea se restrânge, iar începând cu lunile de primăvară piaţa muncii “se mai înviorează”. Ea a explicat că în sezonul rece sunt persoane care se află pentru o perioadă scurtă în şomaj şi doresc să obţină o calificare în plus, participând la cursuri de formare profesională cu durata de 2-3 luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: