Lăsat fără majoritate în CL Suceava, Ion Lungu lasă să se înţeleagă că se va înscrie curând într-un partid

lungu-11030273Primarul Sucevei, Ion Lungu, care şi-a declarat recent independenţa politică, demisionând din PDL, a lăsat de înţeles, ieri, în finalul conferinţei săptămânale de presă, că ar urma să se înscrie într-un partid.

În cadrul conferinţei de presă, Ion Lungu a fost întrebat dacă intenţionează să modifice atribuţiile viceprimarilor în condiţiile în care PNL ar dori schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD, Gavril Vîrvara.

El a răspuns că nu are niciun motiv să se gândească la schimbarea atribuţiilor viceprimarilor.

Întrebat dacă va fi înlocuit viceprimarul Vîrvara, Ion Lungu a spus că e un atribut al Consiliului Local să facă noi majorităţi. „Nu am avut niciun fel de problemă cu niciunul dintre viceprimari” a explicat primarul.

El a subliniat că este independent.

Totodată, Ion Lungu a arătat că nu vede o majoritate largă în Consiliul Local. „Nu văd o majoritate foarte largă. Poate fi una de la şedinţă la şedinţă. Eu m-am învăţat să lucrez şi aşa. Eu rămân independent” a spus Lungu.

Totuşi, după ce a fost chestionat dacă i se pot adresa şi întrebări pe teme politice – cum ar fi că a refuzat, în 2012, să preia conducerea Organizaţiei Municipale PDL Suceava, ceea ce i-ar fi adus şi susţinerea din partea partidului pentru o nouă candidatură – Ion Lungu nu a vrut să vorbească pe acest subiect. El a spus că la întrebările politice va răspunde la sediul partidului şi că nu mai e mult până să o facă: „(La întrebările politice răspund) la sediul partidului. Şi nu mai e mult până acolo” a spus Ion Lungu, care a menţionat că a dat, astfel, un semnal.

Potrivit unor surse politice, Ion Lungu ar urma să se apropie de UNPR.

Ion Lungu a fost ales primar în anul 2004, când a candidat din partea PNL. El a părăsit PNL în anul 2008, înaintea alegerilor locale, şi a candidat pentru un nou mandat din partea PDL. După ce în 2012 a fost reales pentru a treia oară în funcţie, dar la o diferenţă mică faţă de contracandidatul său Alexandru Băişanu, Ion Lungu a anunţat că renunţă la funcţiile politice din PDL. El a renunţat şi la calitatea de membru al PDL după ce, în toamna anului trecut, Guvernul Ponta a emis o ordonanţă care permitea aleşilor locali să renunţe la partidul pe lista căruia au fost aleşi fără să-şi piardă mandatul. Ulterior, ordonanţa a fost declarată neconstituţională. Parlamentul urmează să adopte o nouă lege prin care să fie tranşată problema aleşilor locali care au părăsit partidul folosindu-se de prevederile respectivei ordonanţe de urgenţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: