Lucrările de modernizare vor fi efectuate de o firmă din Botoşani

WP_20141208_002Licitaţia pentru modernizarea zonei din apropierea Palatului Administrativ din Suceava a fost câştigată de firma botoşăneană Victor Construct, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a arătat, într-o conferinţă de presă, că din cele patru oferte depuse două au fost respinse, iar alte două, cea a Victor Construct Botoşani şi cea a General Construct Suceava, au fost acceptate.

În urma analizării ofertelor celor două firme, a fost declarată câştigătoare firma Victor Construct din Botoşani, cu suma de 2,49 de milioane de lei, fără TVA.

Edilul-şef sucevean a mai spus că termenul de depunere a contestaţiilor a fost depăşit şi că va fi semnat contractul cu firma declarată câştigătoare. El a menţionat că durata lucrărilor este de un an, dar că speră ca la sfârşitul verii lucrarea să fie recepţionată.

Fondurile pentru lucrările de modernizare sunt asigurate prin Ministerul Dezvoltării Regionale. Proiectul presupune continuarea modernizării zonei centrale a municipiului Suceava, care a fost efectuată printr-un proiect european în urmă cu trei ani. Astfel, urmează să fie modernizată zona Palatului Administrativ, precum şi zona adiacentă, urmând să fie continuat pietonalul din centrul oraşului.

Palatul Administrativ din Suceava a fost construit între anii 1903-1904, în perioada în care primarul oraşului era Franz Cavaler Des Loges. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul vienez Peter Paul Brang. Clădire în stil baroc, Palatul Administrativ a fost sediul Primăriei Suceava, imobilul fiind inclus în lista monumentelor istorice din judeţul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: