Glasul sângelui rom

Dacă la alegeri romii ar vota cu reprezentanții comunității lor, această minoritate ar putea avea primari, consilieri județeni mai mulți, dar și parlamentari, a apreciat, joi, președintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Păun, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai minorității rome din județul Suceava. El a exemplificat cu UDMR, care are reprezentare importantă în administrația publică locală, în Parlament, și chiar în Parlamentul European. Potrivit lui Păun, problemele comunităților de romi sunt multiple, iar acestea nu pot fi rezolvate doar de autoritățile centrale și locale și trebuie conștientizate și de reprezentanții locali ai comunităților de romi. „Nu putem să mai fim reprezentanți ai comunităților de romi și să ne plimbăm cu o legitimație în buzunar și cam atât”, a spus Păun.
 

El a arătat că principalele probleme ale comunității romilor sunt sănătatea, educația și locurile de muncă, iar pe termen mediu și lung va fi nevoie și de o reprezentare eficientă în administrația locală și centrală și în Parlament. „Când ne gândim la administrația centrală ne gândim la o funcție de ministru sau de secretar de stat. La administrația locală ne gândim la consilieri cât mai mulți, să fie acolo, la talpa țării, în comune, consilieri județeni, primari, viceprimari”, a spus Păun. Președintele Partidei Romilor a adăugat că este foarte invidios pe UDMR, care a reușit să obțină astfel de funcții de reprezentare. „Sunt foarte invidios pe UDMR pentru că nu am reușit în atâția ani să îi fac pe romii din România să fie mai conștiincioși, mai adevărați, să realizeze că de chestiunea cu țiganul nu scapi toată viața”, a spus Păun. Deputatul a arătat că clasa de mijloc și cea de sus a romilor din România ar trebui să se solidarizeze, să fie aproape unii de alții. „Dăm locuri la licee. Dăm locuri la facultăți. Cum au terminat copiii ăștia facultatea, cum nu-i mai vezi. Nici măcar la vot nu se duc”, a spus Păun. El crede că pe romii din România trebuie să-i lege glasul sângelui, toți fiind romi, cu excepția „marilor coroane” unde e „sânge albastru”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: