În luna mai

Cinci asociații sucevene nu au plătit niciun leu pentru apa rece consumată

> „Va trebui să luăm acele măsuri neplăcute de a debranșa anumite scări de bloc cu datorii foarte mari”, a declarat Bogdan Cristache, directorul comercial al ACET
 

Bogdan Cristache, director comercial al ACET, societatea de alimentare cu apă rece potabilă, trage un semnal de alarmă asupra datoriilor pe care populația le acumulează pe zi ce trece. „Comparativ cu luna trecută, soldul debitor a scăzut cu 62.000 de lei, însă, dacă ne raportăm la valoarea totală de 4,1 milioane de lei, reprezentând restanțe totală, ne dăm seama că scăderea amintită nu înseamnă mare lucru”, a arătat șeful de la ACET. Cristache a precizat că în urma analizării graficelor de eșalonări încheiate cu marii debitori, s-a constatat că în luna mai, din cele 50 de asociații vizate, 20 nu au reușit să achite măcar factura lunii curente, nicidecum să onoreze și parte din plățile rămase restante. În aceste condiții, firma este pregătită să ia măsuri extreme. „Din acest motiv, noi am solicitat acestor asociații să ne prezinte informații cu situația fiecărui bloc în parte. Astfel, în urma analizei pe care o vom face, va trebui, probabil, să luăm acele măsuri neplăcute de a debranșa anumite scări de bloc cu datorii foarte mari. Aceasta este, într-adevăr, o măsură extremă, raportată și la temperaturile foarte crescute din această perioadă, însă este unica soluție”, a precizat directorul comercial al ACET. Bogdan Cristache a reliefat că 5 asociații de proprietari nu au depus în casieria ACET nici măcar un leu, accentuând că șefii acestor structuri cu probleme mari evită să aibă discuții cu conducerea firmei de servicii de alimentare cu apă, canalizare și tratare-epurare a apelor uzate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: