În Belgia

Cătălin Nechifor a definitivat procedura înfrățirii județului Suceava cu Provincia Luxemburg

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a stabilit, împreună cu guvernatorul provinciei belgiene Luxemburg, Bernard Caprasse, principalele domenii de cooperare ale viitorului acord care urmează să fie semnat între cele două administrații.
 

La întâlnirea de lucru de la Arlon, capitala provinciei Luxemburg, unde au participat și ambasadorul României în Regatul Belgiei, Ștefan Tinca, dar și deputatul Rene Collin, s-a stabilit ca dezvoltarea durabilă, turismul, cultura, cercetarea, cooperarea administrativă și tineretul să se regăsească între principalele domenii în care județul Suceava și provincia Luxemburg urmează să deruleze acțiuni în comun. Totodată, în cadrul misiunii administrative, președintele Nechifor a participat la o întâlnire a Clubului de afaceri România-Belgia dedicată județului Suceava, ocazie cu care oamenilor de afaceri din Belgia le-au fost prezentate principalele proiecte pe care administrația județeană le are în vedere pentru perioada următoare. Nu în ultimul rând, au fost organizate și două întâlniri tematice la Grupul „Francois”, specializat în industria lemnului, cogenerare bazată pe biomasă și producție de peleți, dar și la Centrul industrial Molinfang specializat în transporturi și parcuri logistice. Cu acest prilej cu au fost abordate posibilități concrete de cooperare în domeniul silviculturii, în vederea creșterii eficienței economice și energetice, dar și în ceea ce privește dezvoltarea unui parc logistic care să se adreseze piețelor de transport din România, Republica Moldova și Ucraina. Vizita oficială va continua cu o discuție tematică la Federația de Turism a Provinciei Luxemburg din orașul La Roche, important centru turistic belgian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: