Cinci firme au cumpărat caiete de sarcini pentru licitarea serviciului sucevean de transport al energiei termice

> Interes manifestă operatorul titular Termica Suceava, Elsaco Botoșani, Adrem București, Bioenergy Suceava și Unicom Holding, acesta din urmă fiind cel mai mare creditor al insolventei din Lunca Sucevei
Cinci firme au achiziționat de la Primăria Municipiului Suceava caietul de sarcini aferent licitației pentru delegarea prin concesionare a serviciului de transport, distribuire și furnizare a energiei termice. Este vorba despre operatorul titular în insolvență Termica Suceava, Elsaco Botoșani, Adrem București, Bioenergy Suceava și Unicom Holding, acesta din urmă fiind cel mai mare creditor al actualului concesionar al serviciului de alimentare cu apă caldă și căldură. Ieri, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu și-a exprimat speranța că societățile care au cumpărat caiete de sarcini vor veni cu oferte efective la licitația de pe 14 mai, astfel încât să fie îndeplinită o condiție obligatorie, aceea de intrare în cursă a minim 3 competitori, dintre care să fie desemnat un câștigător.
 

„Încercăm să desemnăm un nou operator pentru transport și distribuție în municipiul Suceava. După cum se știe, societatea comercială Termica este într-o situație delicată, respectiv în procedură de insolvență, sistemul deciziilor de acolo fiind unul greoi, cu foarte mulți factori, începând cu administratorii judiciari, adunarea creditorilor și administratorii speciali. De aceea, sperăm să avem cât mai rapid un operator și să punem bazele unui sistem civilizat și suportabil de transport, distribuție și furnizare a agentului termic, pe lângă cel de producere deja modernizat” a declarat primarul Ion Lungu. Planul de reorganizare al insolventei Termica este cel propus de Unicom Holding, acesta prevăzând continuarea activității operatorului actual Șeful municipalității a arătat că, din informațiile pe care le are, a fost aprobat planul de reorganizare propus de creditorul Unicom Holding – și nu cel al administratorilor speciali –, acesta prevăzând continuarea activității Termica. „În urma ședinței, nu prea sunt informații, dar înțeleg că a fost de aprobat planul de restructurare al Unicom Holding, acesta, ca și celălalt, prevăzând continuarea activității. Nu vreau să comentez, însă realitatea o să demonstreze cât de plauzibil este acest aspect, cum se poate eficientiza Termica prin continuarea activității” a subliniat Ion Lungu. Contractul de concesionare pe care Termica îl avea încheiat cu Primăria Suceava a expirat pe 31 martie, iar consilierii s-au văzut forțați să prelungească valabilitatea respectivei convenții. Potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul Local, printr-un act adițional Termica s-a ales cu o prelungire a contractului de concesionare a serviciului de transport, distribuire și furnizarea a agentului termic până pe 24 iunie 2014. Câștigătorul licitației de delegare prin concesionare, de pe 14 mai, ar trebui să preia 157 de salariați ai Termica, de un punctaj dublu urmând a se bucura ofertantul care se angajează să facă investiții din fonduri proprii în conductele de transport și distribuire. Totodată, avantajat ar putea fi competitorul care va opera serviciul la un tarif mai mic decât cel de 159 de lei pe gigacalorie. Pentru siguranță, a fost votată și o hotărâre privind demararea procedurilor pentru înființarea unei societăți comerciale de prestări servicii de termoficare, cu acționar unic Consiliul Local. Firma ar urma să fie constituită doar în cazul în care serviciul de transport, distribuire și furnizarea a energiei termice nu va putea fi concesionat prin licitația menționată.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: