„O adiere a spiritualității”

La Galeria Iulius Mall Suceava s-a vernisat, pe 14 aprilie a.c., expoziția de pictură a artistei plastice Cristina Hreamătă Macoveiciuc. Pe simeze au fost expuse flori și icoane.
 

Pentru Cristina, icoana are menirea de a fi parte din sfânta ființă pură. Ea reușește, în expoziție, să se arate, în Săptămâna Patimilor, creștina care a călcat cu sufletul purificat spre Domnul nostru Iisus Hristos, să fie alături de Sfânta Fecioară Maria la suferința Fiului lui Dumnezeu. Tablourile și icoanele Cristinei Hreamătă Macoveiciuc sunt de o deosebită acuratețe; ea a abordat icoana pe sticlă și pe coajă de copac într-o manieră proprie, dovadă expresiile chipurilor Fecioarei Maria și a lui Iisus Hristos. Ea se află la cea de-a zecea expoziție personală. Anterior, a participat la expoziții de grup în țară și străinătate. Expoziția a fost vernisată de artistul plastic Mihai Pînzaru-PIM care, deși bolnav, a ținut să fie prezent la eveniment. El a spus, printre altele: „Ne-am regăsit în aceeași formulă și am venit să fiu prezent la expoziția unui prieten de suflet și a unui pictor cu mână sigură. Despre frumos poate vorbi oricine și se știe că valoarea nu așteaptă trecerea anilor”. A mai vorbit directoarea Palatului Copiilor din Suceava, Beatrice Choleva, subliniind bucuria de a o avea colegă pe Cristina Hreamătă Macoveiciuc, cu mențiunea: „Cristina ne-a permis să privim în sufletul ei”. Pictorița, la rândul său, a spus: „Pentru mine este o mare bucurie și o împlinire a speranței, mai ales că, în acest an, aniversez 25 de ani de când am început să pictez. Pentru mine icoana este o fereastră spre divin, o încercare de a prinde o adiere a spiritualității”. Expoziția poate fi vizitată până la 8 mai a.c.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: