Circa 19.000 de cereri de retrocedare a terenurilor, nesoluționate în județul Suceava

> „Vrem ca termenul 2016, propus de Guvernul României, să poată fi realizat și să fie finalizat procesul restituirii proprietăților, unul care durează de 23 de ani” a spus prefectul Florin Sinescu
 

Florin Sinescu

În 2016, ar trebui închise toate procedurile legate de aplicarea Legii nr.165 din 2013 privind retrocedarea terenurilor, atât a celor din fondul forestier, cât și a terenurilor agricole, le-a spus, ieri, primarilor, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, cu prilejul unei întâlniri care a avut loc la Palatul Administrativ. Sinescu a arătat că 16 septembrie a fost dată limită pentru inventarierea tuturor cererilor rămase nesoluționate la nivelul comisiilor locale pentru aplicarea legilor fondului funciar, în județul Suceava fiind identificate circa 19.000 de solicitări nerezolvate. În prezent, a reliefat șeful serviciilor desconcentrate ale ministerelor în teritoriu, se derulează etapa identificării suprafețelor la dispoziție, necesare pentru acoperirea revendicărilor în natură, etapă care expiră pe 10 ianuarie 2014. Astfel, dacă în ceea ce privește terenurile forestiere Direcția Silvică a venit deja cu situațiile respective, în cazul terenurilor agricole, 36 de comune nu au făcut raportările lunare privind derularea demersurilor cerute de prevederile legale. Florin Sinescu a evidențiat că, spre deosebire de legislația financiară anterioară, în cazul în care vechiul amplasament este ocupat, Legea nr.165 din 2013 consacră punerea în posesie pe terenuri proprietate a statului în anul 1949. Conform Legii nr. 1 din 2000, constituirea dreptului de proprietate pentru o situație de genul celei amintite anterior era posibilă doar pe terenuri proprietate privată. „Vrem să identificăm, să avem o imagine foarte clară a tot ceea ce înseamnă teren disponibil pe raza unităților administrativ-teritoriale, iar din momentul respectiv vom putea trece la etapa următoare, de punere în posesie, astfel încât termenul 2016, propus de Guvernul României, să poată fi realizat și să fie finalizat procesul restituirii proprietăților, unul care durează de 23 de ani” a spus Florin Sinescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: