La fiecare angajator, câte un lucrător la negru

Aproape 300 controale pe linia respectării relațiilor de muncă au avut, pe parcursul lunii trecute, inspectorii de muncă suceveni – face cunoscut Romeo Butnariu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.
 

Potrivit lui, descinderile la firmele din județul Suceava s-au lăsat cu 94 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor aplicate însumând 175.900 lei. Controlorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au depistat 10 angajatori care au primit la muncă persoane fără forme legale de angajare, Butnariu reliefând că, la fiecare dintre aceștia, câte un angajator desfășura activitate fără contract individual de muncă în formă scrisă, anterior începerii raporturilor de muncă. Firmele prinse că practicau și întrețineau munca la negru au primit amenzi care au totalizat 90.000 de lei. În domeniul relațiilor de muncă, inspectorii de muncă suceveni au mai constatat deficiențe legate de nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă, nereguli privind repausul săptămânal, munca suplimentară, încălcarea dispozițiilor referitoare la obligația de a ține evidența orelor prestate de fiecare salariat, precum și în legătură cu lipsa registrului general de evidență a salariaților de la sediul angajatorului. În luna mai a anului 2013, inspectorii de muncă din cadrul ITM Suceava au efectuat 412 verificări, dintre care 294 în domeniul relațiilor de muncă și 118 pe linia securității și sănătății în muncă. Ca urmare a neregulilor constatate, aflăm că au fost aplicate 274 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 219.400 lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI