Ultima zi de depunere a cererilor pentru subvenții la ovine și caprine

Astăzi expiră termenul limită până la care crescătorii de oi și capre din județul Suceava pot înainta dosarele prin care solicită sprijinul financiar al statului, acordat, potrivit legii, acestei categorii de fermieri.
 

„Numai până la 30 aprilie poate fi depusă cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul «Plăților naționale directe complementare sector zootehnic, speciile ovine și caprine»”, face cunoscut Eugen Mogoș, directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Suceava. El precizează că solicitările vor mai fi înaintate la centrul local APIA pe a cărui rază teritorială se află exploatația, efectivul trebuind să fie de minim 50 de femele ovine, respectiv 25 de femele caprine, care au împlinit vârsta 1 an până la 31 martie a anului în care se cere acordarea primei. Reamintim, de acest sprijin financiar pot avea parte crescătorii persoane fizice, persoane juridice și/sau persoane fizice autorizate, precum și întreprinderile individuale sau familiale. Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli înscriși în evidența APIA, pentru femele ovine și/sau femele caprine, identificate conform legislației în domeniu. Efectivul în cauză trebuie să fie înscris în Registrul național al exploatațiilor; să fie menținut în exploatație, la adresa menționată în cerere, până la data de 3 august 2013, iar cererea va fi obligatoriu vizată de asociațiile crescătorilor legal constituite. Solicitanții vor prezenta, la centrul local, și copia după actul de identitate, codul unic de înregistrare, certificatul de înregistrare, dovada înscrierii în evidența APIA și dovada existenței unui cont bancar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI