În conformitate cu noile prevederi ale Ministerului Educației

Admiterea la trei dintre facultățile USV va lua în calcul și mediile din liceu

> Totodată, la masterat, în loc de interviu se vor lua în considerare mediile de la licență
Senatului Universității „Ștefan cel Mare” a aprobat joi trei modificări ale regulamentului de admitere la studii universitare de licență în anul universitar 2013-2014, care au fost introduse ca urmare a unui ordin al Ministerului Educației, ce stipulează că, în calculul mediei de admitere, se pot lua în calcul și mediile din liceu. Potrivit informațiilor primite de la prorectorul USV, prof. univ. dr. Ștefan Purici, consiliile facultăților din cadrul universității „au decis să mențină valabilă metodologia aprobată anterior și doar în anumite cazuri să ajusteze prevederile inițiale prin propunerea introducerii unor modificări minime ale condițiilor de admitere, cu respectarea cadrului legal impus”.
 

Astfel, la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, media de admitere se va calcula luând în considerare media notelor obținute în anii de studii la limba și literatura română (sau la o altă limbă) și nota cea mai mare obținută la examenul de bacalaureat la o altă probă scrisă. La Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică se vor lua în calcul media examenului de bacalaureat și media generală a anilor de studii, iar Facultatea de Științe ale Educației a propus introducerea unei formule care să includă media generală la bacalaureat, media generală a anilor de liceu și media generală la limba și literatura română a anilor de liceu. Prorectorul Purici a mai informat că, la studiile de masterat, modificarea generală este înlocuirea probei interviu cu media examenului de licență sau cu media anilor de studii universitare de licență. O altă modificare este la Facultatea de Științe ale Educației, care a obținut aprobarea Senatului pentru utilizarea unei formule de calcul a mediei de admitere pentru candidații care vor să-și continue studiile, formulă care ține cont de media examenului de absolvire a colegiului și de media generală a anilor de studiu de la colegiu. La celelalte facultăți, modalitatea de admitere a rămas aceeași ca anul trecut, fiind luate în considerare fie media generală la bacalaureat, fie nota la una dintre discipline, în funcție de profilul facultății. Probe de admitere sunt ca și până acum la Facultatea de Educație Fizică și Sport și la cele două specializări de medicină din cadrul Departamentului de Sănătate. Ordinul MEN din 15 aprilie 2013 al Ministerului Educației Naționale, referitor la cadrul general de organizare și desfășurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licență, de master și de doctorat pentru anul universitar 2013-2014, prevede, printre altele, că universitățile pot calcula media generală de admitere la studii universitare de licență și de master luând în considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licență și/sau notele din anii de studii, după caz, conform metodologiei proprii. Noutățile privind admiterea din acest an universitar, precum și toate detaliile cu privire la modalitatea de desfășurare a concursului sunt publicate și actualizate, după caz, pe pagina web www.admitere.usv.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: