Licitația pentru atribuirea serviciului de salubritate stradală, din nou contestată !

> Unul dintre ofertanți a reclamat Primăria Suceava că ar fi prelungit nejustificat termenul pentru depunerea ofertelor de către competitori > „În situația în care va fi admisă acea contestație, vom fi nevoiți să reluăm procedura de la capăt” a spus primarul Ion Lungu
Licitația pentru delegarea prin concesionare a serviciilor de salubritate stradală și de iarnă a municipiului Suceava a fost din nou contestată. Primarul Ion Lungu a declarat ieri că Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava & Bratners Servicii Ecologice Cluj-Napoca, unul dintre competitori, s-a adresat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, „pârând” organizatorul, adică Primăria Suceava, care ar fi prelungit nejustificat termenul pentru depunerea ofertelor de către competitori. Șeful executivului municipal a spus că, întrucât la mijloc erau două zile nelucrătoare, a acordat potențialilor doritori de a se înscrie la licitație un termen mai larg.
 

Au fost depuse 3 oferte din partea asocierii Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava& Bratners Servicii Ecologice Cluj-Napoca, Rosal Grup București și Romprest Servicii București. „Am ținut licitația, am deschis ofertele, le-am analizat cu ofertanții, au fost semnate de toată lumea, însă nu putem da niciun câștigător. În perioada următoare vom aștepta decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, vizavi de contestația depusă de cei de la Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava& Bratners. În cazul în care vom primi un răspuns favorabil de la CNSC, vom merge mai departe, iar în situația în care va fi admisă acea contestație, vom fi nevoiți să reluăm procedura de al capăt”, a subliniat Ion Lungu. El a ținut să remarce că, după desfacerea ofertelor, s-a constatat că prețurile avansate pentru prestarea serviciilor de salubritate și de iarnă sunt mai mici decât cele licitate în 2004, atunci când câștigătorul licitației de delegare a acestei activități a fost declarată compania bucureșteană Rosal Grup. „De fapt, aceasta a fost și ceea ce am urmărit, întrucât exista și posibilitatea prelungirii cu 4 ani a contractului cu Rosal Grup, respectiv cu jumătate din durata acestuia. Sigur, în 2004 erau alte perspective economice, în timp ce astăzi, în condiții de criză, tarifele sunt mai mici” a evidențiat primarul, opinând că, astfel, municipalitatea nu va avea decât de câștigat. Reamintim că, în luna decembrie 2012, Vitalia Servicii pentru Mediu București a depus prima contestație, cerând corectarea în minus a cifrei de afaceri pentru participanți. De cealaltă parte, Florconstruct Suceava, Diasil Service Suceava& Bratners Servicii Ecologice s-a adresat instanței, cerând anularea licitației pentru atribuirea serviciilor de salubritate și de iarnă. Curtea de Apel Suceava a anulat referatul pentru reluarea de la capăt a licitației de atribuire și a obligat Primăria Suceava la continuarea procedurii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI