De frica epidemiei de gripă, doar într-o săptămână

Peste 1000 de persoane s-au vaccinat gratuit la medicii de familie

Trei persoane au fost suspecte de gripă în săptămâna 14-20 ianuarie, dar probele trimise pentru investigații la laboratorul Institutului Cantacuzino nu au fost confirmate, informează Direcția de Sănătate Publică Suceava.
 

Două dintre persoanele suspecte de gripă au vârste cuprinse între 15 și 49 de ani, una fiind din categoria de vârstă 50-64 de an. Sucevenii au ținut cont de avertizările privind apariția unei epidemii de gripă și în România, așteptată la începutul lui februarie, astfel că s-au imunizat în număr mare, la medici de familie, în perioada 14-20 ianuarie. Potrivit DSP Suceava, s-au vaccinat 1013 persoane, astfel că în stoc au mai rămas doar 640 doze de vaccin antigripal din cele peste 10.000 alocate de minister județului Suceava. Infecțiile respiratorii acute (IACRS) și pneumopatiile au fost în număr crescut, cu circa 500 de cazuri, în intervalul de timp menționat, față de perioada anterioară. Astfel, la IACRS s-au raportat 1926 de cazuri, cele mai multe la copiii de 0-4 ani și cei de 5-14 ani, cu 51 de internări, iar cu pneumopatie au fost diagnosticați 508 pacienți, dintre care 103 au fost internați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: