Arestat pentru tentativă de omor deosebit de grav

Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin „SNUAU 112”, duminică, la ora 12.30, cu privire la faptul că Mihăiță Horătău, de 22 de ani, din comuna Adâncata, a fost înjunghiat de Nicanor Dula, de 58 de ani, din comuna Bosanci. Ulterior, victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgențe „Sf. Ioan cel Nou”, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale.
 

Cu ocazia primelor verificări s-a stabilit că, pe fondul unui conflict mai vechi, generat de faptul că ambii au avut relații intime cu Anișoara B., concubina actuală a lui Nicanor Dula, victima și suspectul s-au întâlnit pe o stradă din comuna Adâncata, unde a avut loc între ei o altercație. Nicanor Dula i-a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit lui Mihăiță Horătău, care a fost diagnosticat la spital cu „policontuziuni prin agresiune, multiple plăgi tăiate abdominale, plagă înjunghiată membru superior stânga și membru inferior”. În urma examinării medico-legale, s-au stabilit următoarele concluzii provizorii: „Mihăiță Horătău prezintă șoc hemoragic produs prin hemoragie externă consecință a multiplelor plăgi tăiate (toracic anterior, membrul superior stâng, coapsa dreaptă) și a unei plăgi tăiate penetrante abdominale periombilicale cu eviscerarea anselor intestinale și interesarea mușchiului drept abdominal, etilism acut; după morfologia lor, leziunile s-au putut produce prin loviri repetate cu un corp înțepător-tăietor (cuțit), în condițiile stabilite pe bază de anchetă, iar timpul de zile îngrijiri medicale se apreciază la 28-30 cu incapacitate de muncă corespunzătoare. Prin gravitatea lor, leziunile au pus în primejdie viața victimei, intervenția chirurgicală impunându-se de urgență pentru salvarea acesteia”. Nicanor Dula a recunoscut că a avut o altercație cu victima, însă a negat lovirea acesteia cu cuțitul, arătând că victima și-a provocat singură leziunile. Față de suspect, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a emis ordonanță de reținere pentru 24 ore pentru comiterea tentativei la infracțiunea de „omor deosebit de grav”. De reținut că inculpatul este recidivist, el fiind condamnat în trecut pentru omor, dar și pentru tentativă de omor. Ieri, agresorul a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, care l-a trimis pentru următoarele 29 de zile după gratii.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI