Pompierii suceveni la ora bilanțului

– comunicat de presă al ISU „Bucovina” al județului Suceava –
Vineri, 13 ianuarie a.c., în sala de conferințe a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, a fost susținut Raportul de evaluare a activității desfășurate de către instituție în anul 2011.
 

Materialul de analiză a fost prezentat de inspectorul-șef, colonelul Ion Burlui, invitați fiind inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu, prefectul județului Suceava, dl Sorin Arcadie Popescu, vicepreședintele CJ Suceava, dl Vasile Ilie, primarul municipiului Suceava, dl Ion Lungu, precum și șefii instituțiilor deconcentrate din județ. După prezentarea bilanțului, șeful pompierilor suceveni, colonelul Ion Burlui, a declarat că: „În ciuda greutăților întâmpinate în cursul anului 2011, activitatea s-a desfășurat în condiții bune, misiunile operative având prioritate «zero», personalul inspectoratului acționând permanent pentru îndeplinirea la nivel superior a obiectivelor stabilite unității. Rezultatele obținute în domeniile prevenirii și gestionării situațiilor de urgență nu ar fi fost posibile dacă eforturile inspectoratului, sub conducerea I.G.S.U., nu ar fi fost sprijinite printr-o colaborare deosebită cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean, cu membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – în mod deosebit cu Poliția, Jandarmeria, S.A.J., U.P.U., S.T.S., Direcția Silvică, Inspectoratul de Stat în Construcții, administratorii de drumuri –, cu autoritățile locale de la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor și, nu în ultimul rând, cu mass-media, care a contribuit la educarea preventivă a cetățenilor județului privind securitatea la incendii și a modului de intervenție în cazuri specifice situațiilor de urgență”. Organele locale, prin reprezentanții lor, au apreciat în mod pozitiv activitatea inspectoratului, prin prisma rezultatelor obținute și a colaborării avute atât cu administrația publică locală, cât și cu serviciile deconcentrate care participă în comun la gestionarea situațiilor de urgență. De asemenea, prefectul județului Suceava, dl Sorin Arcadie Popescu, a cerut mai multă exigență în sancționarea abaterilor de la normele de prevenire și stingere a incendiilor. La rândul său, inspectorul general, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu, a mulțumit colegilor suceveni care sunt angrenați în diverse proiecte lansate de I.G.S.U. și a cerut conducerii inspectoratului o analiză cu lecțiile de învățat, în urma experienței dobândite recent la intervenția de stingere a incendiului de la fabrica de cauciucuri reșapate din localitatea Slobozia, pentru a fi împărtășită și altora. Inspectorul general a apreciat faptul că I.S.U. Suceava a reușit să-și îndeplinească foarte bine atribuțiile, în condițiile unui buget de austeritate, și a mulțumit organelor locale pentru implicare și pentru tot sprijinul acordat în bunul mers al activității inspectoratului sucevean, aceea de a fi totdeauna în slujba cetățenilor. (plt. maj. Alin Găleată, Compartiment Informare și Relații Publice)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: