Strop de lumină

Senini, gravi ori ușor încruntați, nu puțini dintre noi îi auzim pe câte unii din preajmă spunând sau chiar din noi ridicându-se o voce care să spună că sărbătorile nu mai sunt (chiar) ceea ce au fost. Prilej de mirare și chiar de neliniște, uneori însoțit de tentația de a căuta și de a găsi „vinovați” pentru ceea ce se întâmplă. Până ce înțelegem că, împreună și luați câte unul, oamenii de azi nu mai sunt precum cei de ieri și alaltăieri, fiindcă cei de azi i-au înlocuit ușurel pe cei de cândva și deoarece chiar nici noi cei de acum, din ceasul când scriem/citim așa rânduri, nu suntem exact cei din urmă cu câteva clipe; nu doar pentru că ne-au murit ori ni s-au preschimbat niște celule, ci pentru c-am trecut prin întâmplări și-am acumulat sau irosit experiențe.
 

L.D. CLEMENT

Veseli sau îngândurați, astfel de zile ne-adună și ne îmbine să nu ne mai risipim. Și poate că pentru a mai alunga din neguri ar fi bine ca în așa zile în care bilanțurile ni se par inevitabile, să le ocolim totuși pe acestea, să le fragmentăm, să le amânăm. Ori să privim mai curând către plusuri (și nu se poate să nu fi fost, măcar vreo câteva) decât spre minusuri. Căci, departe de a genera elanuri, minusurile multe trag precum pietrele de moară și… E clipa să ne bucurăm, chiar și din puțin: de-un fulg de zăpadă, de un zâmbet, de o strângere de mână, de-un colind. Și-apoi un colind nu-i deloc puțin: „Fă, gazdă, lumină-n casă…!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: