„Și-au zis că nu mai am mult de trăit…”

Mă numesc Ileana Hrincescu și locuiesc în comuna Arbore, județul Suceava, peste Vale, casa nr. 1346. Să știți că nu m-am adresat numai dumneavoastră. Până acum m-am săturat de scris și vorbit la Primăria Arbore, Prefectura și Consiliul Județean Suceava.
 

Dar, văzând că sunt o bătrână de 81 de ani, văduvă și bolnavă, pentru că abia mă deplasez cu ajutorul unei cârje, și-au zis că nu mai am mult de trăit și din acest motiv nu mi-au rezolvat doleanța mea. Locuiesc pe malul pârâului Dumbrăvița, afluent al Solcii, care s-a umflat pentru prima dată în anul 2006, a rupt o bucată din gardul de la livada mea, cam 25 m lungime, și a rupt și o bucată din malul stâng, cu tot cu livada mea. Din anul 2006, anul în care apa mi-a rupt gardul și terenul, am făcut zeci de intervenții la primăria Arbore, Consiliul Județean și Prefectura din Suceava și la Inspectoratul de Stat pentru Situații de Urgență, toate acestea în scris. Au venit, e drept, la fața locului, au văzut, mi-au dat dreptate, mi-au promis că se va rezolva și duși au fost, și de ei n-am mai știut nimic, iar eu am rămas cu pagubele. Vă rog să țineți cont că în anul 2006 au trecut peste noi două rânduri de inundații catastrofale, altele în anul 2008 și 2010. După fiecare inundație m-am prezentat la primărie și-am rugat să fiu ajutată. Dar nu s-a făcut nimic. Atunci m-am adresat celor de la județ și tot nu s-a făcut nimic. Eu n-am posibilitatea ca dintr-o pensie de 236 lei să refac un gard și, chiar dacă l-aș reface, livada este parțial distrusă și n-am cum s-o refac. În plus, pe mai toate malurile s-au executat lucrări de protecție, numai la malul din livada mea nu s-a făcut nimic. S-ar putea să greșesc, dar mi se pare că are cineva ceva cu mine sau autoritățile așteaptă să mor și să nu mai fie nimic de făcut, scăpând astfel de mine. Dacă puteți să-mi întindeți o mână de ajutor sau să interveniți la vreo autoritate să mă ajute o să mă rog de sănătatea dumneavoastră până voi pune mâinile pe piept. Anexez și o fotografie ca să vă dați seama de stricăciunile produse. Dar să țineți cont și de faptul că-n fiecare an eu, așa cum am putut, am mai făcut o bucățică de gard, pentru că nu vreau să zică lumea că sunt așa de nevolnică. Vă doresc multă sănătate și să n-aveți parte de necazuri ca ale mele. ILEANA HRINCESCU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: