Curiozități din lumea plantelor

La pomii fructiferi, rădăcinile vor crește întotdeauna mai mult în direcția în care se administrează îngrășăminte organice și minerale. Plantele pe care le cultivăm iarna în ghivece, la lumina zilei își deschid florile, iar noaptea le închid.
 

Trunchiul pinului este întotdeauna înclinat spre sud. După acest semn, noi putem determina punctele cardinale. Cele mai mici și mai ușoare semințe din lume sunt cele de orhidee. Astfel, o mie de semințe ale acestei frumoase plante cântăresc mai puțin de un miligram. Coacăzul negru și roșu sunt arbuști care protejează plantele din grădină, datorită taninului pe care îl conțin. Tulpina nufărului alb de baltă poate atinge 4-5 metri. Floarea, dacă este ruptă, se ofilește rapid chiar dacă este pusă în apă. Cafeaua crește în tufișuri veșnic verzi, în regiunile călduroase. Două semințe sau boabe cresc înăuntrul unui fruct roșu, asemănător cu cireașa. Mirosul florii de cactus american poate fi simțit chiar și de la o depărtare de 1 km. Aceasta este planta cea mai puternic mirositoare din lume. Există plante care luminează. În unele peșteri din Germania, dar și în țara noastră, în Munții Vrancei și în zona Sucevei, crește o mică ciupercă numită mușchiul luminos. Tot la noi, crește gheba de copac, plantă cu aceleași proprietăți. Bambusul este planta care crește cel mai repede. Într-o oră, tulpina de bambus crește cu 2-3 cm, iar în 5-6 săptămâni atinge înălțimea de 18-20 m. O felie de morcov se aseamănă cu ochiul uman. Pupila, irisul și liniile radicale arată exact că ochiul uman. Iar știința demonstrează că morcovii măresc considerabil sănătatea acestuia. O roșie are patru compartimente și este… roșie. Inima este roșie și are patru camere. Toate studiile arată că roșiile sunt într-adevăr hrana pură pentru inimă și sânge! O nucă arată ca un mic creier, cu o emisferă dreaptă și una stângă; creierul mare deasupra și cerebelul din partea de jos. Chiar și încrețiturile sau cutele unui miez de nucă arată ca neocortexul. Nucile ne ajută să ne dezvoltăm transmițătorii neuronali care ajută la funcționarea creierului. Boabele de fasole chiar vindecă și ajută la menținerea funcției rinichilor. Și arată ca și rinichii umani. Țelina, rubarba și alte legume arată exact ca oasele. Aceste alimente țintesc în mod special duritatea oaselor. Oasele conțin 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Dacă nu avem destul sodiu în alimentație, organismul și-l extrage din oase, făcându-se friabile. Aceste alimente completează nevoile scheletului corpului nostru. LAURIAN UNGURIAN, ing. horticol diplomat

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: