Inaugurare

Centru de studii clinice, la Cumpărătura

> Centrul, în valoare de peste un milion de euro, va deveni funcțional din ianuarie 2012 și va efectua studii de bioechivalență pe voluntari sănătoși > Pe aceștia vor fi testate anumite „produse” pentru a se demonstra că „medicamentele generice sunt similare cu medicamentele originale”
 

Centrul de cercetare clinică și studiu clinic de faza I a fost inaugurat, ieri, în satul Cumpărătura, comuna Bosanci, de 3S Pharmacological Consultation &Res, fiind destinat unor studii clinice de bioechivalență pe voluntari sănătoși. Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul Anton Curic și de coordonatorii centrului, dr. Simona Rizea Savu, directorul executiv, și dr. Luigi Silvestro. Centrul reprezintă o investiție de peste un milion de euro și aflăm că va deveni funcțional din 2012. Dr. Rizea a precizat că este destinat studiilor clinice de bioechivalență, pe voluntari sănătoși, acestea fiind „studii științifice care demonstrează că medicamentele generice sunt similare cu medicamentele originale, atât din punct de vedere al efectului terapeutic, cât și al siguranței în administrare”. După o slujbă religioasă oficiată de preoții din comună, centrul a fost sfințit în interior și pe dinafară. Printre participanții la inaugurare s-au aflat dr. Mihai Crețeanu, șeful Secției Cardiologie de la Spitalul Județean Suceava, și dr. Liviu Cîrlan, șeful Unității Primire Urgențe de la același spital. Studiile pot dura între 36 de ore și 4-5 zile Am fost informați că studiile clinice de bioechivalență se realizează pe voluntari sănătoși, care trebuie să îndeplinească anumite criterii și să parcurgă niște etape, după ce își exprimă intenția de a participa la aceste studii. „După ce primim aprobările de la Agenția Națională a Medicamentului și Comisia Națională de Etică, voluntarii vor primii informații și consultații cu privire la studii, primesc toate detaliile. După aceea discută și cu investigatorul care cere și el anumite detalii despre persoana respectivă. Pacientului i se lasă apoi un timp de gândire, nu există nicio constrângere. Dacă e de acord, semnează consimțământul. Pentru certificarea faptului că e un voluntar sănătos, i se fac analize medicale de rutină și anumite investigații, un examen clinic general, apoi este înrolat în studiul respectiv și i se administrează produsul care se testează. Studiile au durate diferite, pot dura 36 de ore sau 4-5 zile. După efectuarea studiului, pacientului i se fac din nou un examen medical și analize de laborator”, a spus dr. Simona Rizea Savu. Centrul clinic are o capacitate de 60 de locuri și toate dotările de ultimă oră necesare, săli de așteptare și cabinete de consultații elegante, o sală de conferințe, saloane etc. Centrul mai are și o unitate de urgențe proprie, până se va face un contract cu Serviciul Județean Suceava, pentru anumite cazuri. Acolo vor lucra 3 medici și 4 asistenți, ca personal de bază, dar vor fi și colaborări cu alte cadre medicale. 3S Pharmacological s-a înființat în 1995 în Germania, apoi și-a deschis filiale în străinătate și în România (1998), primul studiu clinic fiind efectuat în 1997.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI