S-a tăiat panglica inaugurală a Centrului rezidențial pentru bătrâni „Geana”

Bătrânii singuri sau aflați în dificultate din tot județul Suceava au o nouă șansă de a fi găzduiți și ocrotiți în condiții excelente. Un nou centru rezidențial privat, ce le este destinat, a fost inaugurat vineri în comuna Vama.
 

În întreaga zonă Câmpulung Moldovenesc mai există doar un singur centru destinat îngrijirii și asistenței bătrânilor, la Pojorâta. Acest centru, finanțat integral de stat, este deja aglomerat și are o lungă listă de așteptare, astfel că înființarea unei unități private la Vama este privită cu multă speranță și în afara comunei ce o găzduiește. Proiectul finanțat cu sprijin european de la Vama s-a realizat în decurs de doi ani. Este vorba despre încununarea eforturilor depuse în cadrul proiectului „Modernizarea, dezvoltarea și dotarea Centrului rezidențial pentru bătrâni și persoane cu nevoi speciale «Geana»”. Proiectul este realizat de Fundația umanitară „Geana” din comună și finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, domeniul major de intervenție 3.2. Valoarea totală a proiectului este de 2.940.126 lei, din care 2.499.107 lei au fost alocați de UE, 382.216 lei de către Guvernul României și diferența de către beneficiar. Noul centru rezidențial de la Vama are 36 de locuri și va asigura îngrijire și găzduire, permanentă sau temporară, pentru persoane vârstnice și cu nevoi speciale, din comună și nu numai. Printre obiectivele proiectului se numără oferirea acestor servicii sociale astfel încât să se asigure respectarea identității, egalității de șanse, demnității și siguranței beneficiarilor. Centrul este amenajat prin reabilitarea și dotarea fostului Preventoriu de copii din comună, aflat în parcul ce mai găzduiește Casa memorială “Iorgu G. Toma” și monumentul “Stâlpul lui Vodă”. Managerul de proiect, dna Minuța Istrati, fiică a comunei Vama și om de afaceri localnic, ne-a mai precizat că proiectul inițiat de fundația umanitară este o acțiune cu scop social dublu benefic. Pe de o parte, este o continuare a demersurilor umanitare ale fundației pentru sprijinul celor defavorizați, iar pe de altă parte va ajuta economia locală prin generarea unor locuri de muncă. Inaugurarea investiției a fost salutată de cei prezenți, printre care au ținut să se afle reprezentanții unor fundații elvețiene care au sprijinit logistic demersul vămean, deputatul PDL Dan Gospodaru, care a ținut să prezinte mesajul președintelui CJ Suceava, numeroși alți oficiali și reprezentanți de instituții și firme, precum și persoanele care au contribuit decisiv, de-a lungul perioadei de derulare a proiectului, la reușita acestuia. „Ceea ce vedem acum aici este o transformare miraculoasă a unui imobil care a fost în stare avansată de degradare și acum a devenit o clădire de cinci stele. A fost posibil cu ambiție și curaj, iar noi, ca autorități locale, suntem oricând gata să sprijinim această fundație în demersurile viitoare în slujba comunității”, a spus primarul vămean Nicolai Baltag.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: