De la începutul anului

Rata șomajului sucevean a scăzut cu 2,77 la sută

> Un aport important îl are ieșirea din evidență a persoanelor care nu și-au reînnoit cererea de căutare a unei slujbe, 6142 de suceveni nemaiprimind ajutor de șomaj
 

În 2011, în județul Suceava rata șomajului a cunoscut o continuă scădere. „Statistica șomajului înregistrat la finele lunii mai 2011 evidențiază trendul descrescător al ratei șomajului înregistrat de la începutul acestui an, ajungându-se la o pondere a numărului de șomeri în totalul populației active civile a județului de 4,41 puncte procentuale”, se arată într-o informare a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). Potrivit sursei citate, saltul descendent este de 2,77 puncte procentuale de la începutul anului și de 0,56% față de luna anterioară, acesta datorându-se scăderii numărului de șomeri înregistrați, fie prin ocupare – odată cu creșterea cererii de forță de muncă, prin reluarea activităților cu caracter sezonier – fie prin ieșirea din evidență a persoanelor care nu și-au reînnoit cererea de căutare a unei slujbe. Doar 5059 de șomeri au dreptul la indemnizația de șomaj, în timp ce 6142 de suceveni sunt neindemnizați, beneficiind, însă, de toate serviciile de ocupare și formare profesională acordate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. În totalul șomerilor, bărbații sunt cei mai mulți și, în pondere covârșitoare, nu au parte de nicio indemnizație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: