Ce frumos și ce rar!…

60 de ani de la terminarea liceului, întâlnire “la foișor”

Orice revedere a unor oameni care au împărțit, cândva, același timp, au împărțit aceleași frământări și au împărțit aceeași căutare, naște mari emoții, unice, însă, cu siguranță, reîntâlnirea foștilor elevi ai Liceului Comercial Suceava, la 60 de ani după absolvire, este ceva cu totul aparte, inedit, împrumutând, ca de la o bancă sui-generis a amintirilor frumoase, spiritul indescriptibil al anilor când toți erau tineri și frumoși.
 

Se va întâmpla sâmbătă, prin osârdia simplă și generoasă a unui inimos fost absolvent de liceu, Radu Bodnar, „persoana de legătură”, cum se intitulează rolul său, acceptat cu mare bucurie. A făcut lăudabile eforturi, și nu ușoare, pentru a-și aduna laolaltă, de prin țară ori de-aiurea, colegii de altădată. Întâlnirea, ne spune dl Bodnar, va avea loc în Parcul „Prof. Ioan Nemeș” din centrul Sucevei, în locul știut de toți și denumit, pe vremuri, „la foișor”. Din cei 90 de elevi, din două clase paralele, 49 nu mai sunt, „s-au grăbit să plece la ceruri”, traduce, într-o sinteză sumar-emotivă, pensionarul, ca să adauge că „alți 16 nu au mai ținut legătura cu foștii colegi, de peste 40 de ani”: Viorica Bilius, Viorica Bolohan, Gheorghe Butnaru, Gheorghe Buzac, Gheorghe Catrinaru, Eufrosina Cibereac, Nichita Ciubatura, Veronica Câmpan, Elena Ioanovici, Aurora Moraru, Elvira Nicoară, Rarița Oloeru, Elvira Pauliuc, Eugenia Rahmistriuc, Olivia Roșca și Petru Vizitiu (25 au mai participat la întâlnirile din ultimii ani, 20 anunțându-și participarea la evenimentul de sâmbătă). Cei 16 din listă ori urmașii lor sunt așteptați cu căldură să vină „la foișor” ori să ia legătura la numărul de telefon 0753.988.953, cu Radu Bodnar. Se va întâmpla sâmbătă. 60 de ani de la terminarea liceului! Ce frumos și ce rar!…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: