44 de elevi și profesori din Iași, blocați în telescaunul de la Vatra Dornei

Incidentul, care s-a produs ieri în jurul orei 17,15, s-a datorat unei defecțiuni tehnice > Operațiunea de salvare, care a durat mai bine de o oră, s-a încheiat cu success
 

Câteva zeci de elevi și profesori ai unei școli din Iași au tras ieri o spaimă zdravănă, după ce au rămas blocați, preț de o oră, în telescaunul orașului-stațiune Vatra Dornei. Prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, ne-a declarat că grupul de excursioniști care a avut ghinionul să rămână blocat în telescaun era format din 17 adulți și 27 de copii. Ioan Morar, primarul orașului Vatra Dornei, ne-a declarat că incidentul, care s-a produs în jurul orei 17,15, s-a datorat unei defecțiuni tehnice. „La coborârea de pe munte, s-a defectat un reductor al telescaunului”, ne-a spus alesul local. Primarul a adăugat că persoanele blocate în telescaun au fost ajutate să coboare de o echipă formată din salvamontiști, jandarmi și lucrători ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Operațiunea de salvare, care a durat mai bine de o oră, a fost destul de dificilă, pentru că echipele de intervenții au fost nevoite să parcurgă pe jos un traseu de 3,5 km, ca să coboare fiecare persoană în parte din telescaun. Căpitanul Sorin Baciu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ne-a declarat că ieșenii blocați în telescaun veniseră în excursie la Vatra Dornei. „Copiii blocați în telescaun sunt elevi de clasele a III-a, a IV-a și a V-a. Ei au venit în excursie la Vatra Dornei însoțiți de profesori și părinți. Noi am ajutat să coboare din telescaun mai întâi copiii și apoi adulții”, ne-a spus Sorin Baciu. Întrebat cum au suportat micuții excursioniști temperaturile scăzute din zonă, Sorin Baciu ne-a răspuns: „Deși afară s-au înregistrat doar 2 grade C, nu am avut persoane în șoc hipotermic. Acțiunea de salvare s-a încheiat cu succes”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: