„Norii s-au mai răzbunat”

 

Au căzut niscai fulgi de zăpadă, mai mult plictisiți decât agresivi. Era dreptul lor, ne aflam la vremea când așa (ne) trebuie, voturile fuseseră renumărate, votanții sârguincioși remunerați, alegerile validate, președintele consacrat, lipsea numai omătul, ca să realizăm un om nou, cu nasul de morcov import din Filipine. S-au așternut fiecare la locul lui, fulgul peste tot și votantul la binemeritata căldurică. Din ultimii n-a ieșit mare lucru. Din primii a rezultat un covoraș alb, nici de-o șchioapă, spre bucuria încă reținută a copiilor și vertiginos dezlănțuită a televiziunilor.
„Haosul alb” – a titrat una, cea care ne-a relatat și despre „măcelul din magazia cu lemne”, când a căzut o buturugă peste un șoricel. „Infernul alb” – și-a dat cu părerea alta, cea care transmite din sufragerie și-și culege știrile privind pe fereastră. „Autoritățile puse la zid” – a observat următoarea, ilustrând catastrofa cu un moșneag mânuitor de lopată către cotețul găinilor sale. „Țara în colaps” – se văicărea o crăinicuță, zâmbind cu gura până la cerceii atârnători. „Economia paralizată” comenta – evident, cu mare întârziere – un crăinicel provenit din rândul multiplilor nepoți ai patroanei (pentru că patronul are nepoate, destul de numeroase pentru etatea lui). „Blocaj în circulația feroviară”. „Infarct în circulația auto”. „Turismul montan așteaptă cu spaimă avalanșele”. „Viața sufocată de troiene”. Etc.
Operativ, purtătorul cu vorba al poliției ne-a liniștit corespunzător. „S-a intervenit cu echipele de intervenție și situația este sub control. A fost identificat un cerc de suspecți, cu care se va proceda procedural.”
„Nu e soare, dar e bine.”

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI