Dor de ducă !

Toate trec… Toate trec ca floarea spulberată… Și te-ai dus, dulce minune, totuși… S-a mutat cu grăbire la ceruri cea mai lustruită peană din Media Sucevei. A fost cum a fost și mai mult decât atât.
 

Mugur GEU

A fost Mugur și misterul său. De fluier. Și talentul său. Întortocheate, cu toatele, în destinul său tumultuos de lumeț și de înger. A fost odată ca niciodată și nimeni ca el. Frenetic, profund, elevat. A FOST ! Mă felicit că i-am fost, colocvial, scriptic și solidar, tovarăș de isprăvi și ghidușii specifice, prieten de pahar, hoinari printre înălțimile rarefiate ale spațiilor celeste. Legea morală și cerul înstelat să ne (mai) înstăpânească. A FOST! A fost odată ca niciodată. Un condei dintre acelea ce domni-vor peste limba și meșteșugul nemiloasei gazetării încă și încă mult amar de vreme, de-acu încolo. Sunt bucuros că i-am fost tovarăș, poate și prieten, Cel de Sus știe. Iar acum, la vremelnică despărțire, nu-mi mai rămâne decât să-l îmbrățișez simbolic și prietenos, de printre ferestrele pal-luminate ale uneia din cele mai frumoase poezii – elegii de dragoste. Una scrisă, cum și el scria, de către unul din cei mai buni amici ai săi – unul cu care Mugur de fluier (el, cel mai drag ales, o idee mai repede, de bunul Părinte celest) altminteri, și seamănă izbitor la tumultuosu-i destin. Esenin. Leit ! Dumi Veștejit de-al toamnei mele frig… Nu regret, nu mă jelesc, nu strig, toate trec ca floarea spulberată, veștejit de-al toamnei mele frig, nu voi mai fi tânăr niciodată. N-ai să mai zvâcnești ca pân-acum, inimă răcită prea devreme, s-o pornesc din nou la drum, stamba luncii n-o să mă mai cheme. Dor de ducă! Tot mai rar, mai rar, pui pe buze flacăra pornirii și pierdutul prospețimii har cu vioiul clocot al simțirii! În dorinți încep zgârcit să fiu, te-am trăit sau te-am visat doar viață? parcă pe un cal trandafiriu vesel galopai de dimineață. Toți suntem vremelnici pentru veci rar ning fagii frunzele deșarte… Binecuvântat să fie deci că trăiesc și că mă duc spre moarte…

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: