Șold la șold

Din topor, pentru popor…

(file de weekend)

Duminică dimineața. La mănăstire. Care mânăstire? Su-ce-vi-ța, mon amour! Dragoste la bătrânețe. E ora 8 și mai bine. Chiar de la intrarea la drum, măicuța Cristina, fostă stareță-iconomă, secretar acum (îmi pare).
– Bună dimineața! Și… săru’ mâna! (măicuța își așteaptă zeloșii enoriași, „abonații”. Și, natural, turiștii aflători pe cale.
– V-ați sculat așa dimineață?, dumneaei, de colo.

 

– Și-ncă la ora 5! (spusei minciuna deja, pentru că, e drept, de regulă mă scol lesne la 5; am făcut cătănie spartană la trupă, un an și 4 luni, și de-acolo mi se trage; acu, uu!, spusei minciuna din prima, pentru că mă sculai, duminică, pe la 6. A fost, peste noapte, prilej de zaiafet și oportunități mișto de amour. Ata ete. Fiștecare cu pocinogul lui. Cu norocul lui, cu crucea lui.
E duminică dimineața și afară (în Sucevița), și-n incintă (incinta mănăstirii) e o minunăție de zi. Și lume, lume în zor și căutări spirituale. Din lăuntrul bisericii răzbat, limpede, cântece evlavioase. Preotul și corul monahiilor își fac cum nu se poate mai bine treaba. Iar eu…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: