Deși controversate, de ieri

Au intrat, din nou, în vigoare DCI

Începând de ieri, medicii de familie care au contract cu CAS prescriu medicamentele compensate și gratuite sub forma denumirilor comune internaționale (DCI). Potrivit CAS, se pot face excepții de la această regulă numai în cazurile justificate medical în fișa pacientului, medicamentele fiind prescrise utilizând denumirea comercială.
 

Aceasta este o nouă modificare în contractul cadru pe 2009, contract care a stârnit protestul medicilor de familie din întreaga țară. Referitor la această prevedere legată de modul de prescriere, la sfârșitul lui martie, vicepreședintele Societății Naționale de Medicină de Familie, Simona Șopov, declara că această variantă cu DCI a fost deja testată timp de doi ani și “și-a dovedit ineficiența”. De asemenea, președintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a declarat că “forma cu DCI este periculoasă pentru România” și că nu este de acord cu introducerea ei. Până la urmă, medicii au acceptat această “formulă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: