Taximetrist sucevean prins în mașină cu migranți pakistanezi

9 persoane (8 cetățeni pakistanezi și un indian) au fost reținute de autoritățile județului Maramureș și returnate în Ucraina > Grupul trecuse râul Tisa într-o barcă pneumatică
Un taximetrist sucevean a fost prins, la sfârșitul săptămânii trecute transportând doi cetățeni pakistanezi ce trecuseră ilegal frontiera din Ucraina în România. El a fost oprit în trafic pe DN 18, pe raza localității Vadu Izei, titularii acțiunii fiind polițiștii de frontieră maramureșeni (a căror structură face parte din cadrul Direcției de Frontieră Rădăuți), ai IPJ Maramureș și ai Biroului de Migrări Maramureș.
 

Cei doi pakistanezi, în vârstă de 20 și, respectiv, 27 de ani, formau doar unul dintre cele trei grupuri prinse de autoritățile județului vecin în noaptea de 17 – 18 iunie. În aceeași noapte au fost reținute în total 9 persoane (8 cetățeni pakistanezi și un indian) care, după ce au trecut frontiera ucraineană, s-au împărțit în trei. Primii trei (doi cetățeni pakistanezi și un indian, de 17, 39 și, respectiv, 18 ani) fuseseră opriți pe același DN 18, cu o oră mai devreme decât cei din taxiul sucevean, tot într-un taxi, de Sighetul Marmației. Ultimii patru migranți au fost reținuți spre dimineață pe raza comunei Baia Sprie. Toți cei 9 nu știau o boabă românește și nu aveau acte la ei. Migranții trecuseră frontiera pe râul Tisa, într-o barcă pneumatică, după care s-au împrăștiat, crezând că astfel vor trece neobservați. Au fost prinși însă de autoritățile polițienești și, după audieri, grupul a fost returnat în Ucraina. Cercetările nu se vor opri însă aici, ci vor continua pentru identificarea persoanelor implicate în acest trafic de migranți, pentru că a fost clar polițiștilor că cei 9 au fost ajutați să treacă frontiera.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: