Un tânăr din Liteni acuză polițiștii că nu cercetează cum trebuie cazul agresiunii asupra lui

Purtătorul de cuvânt al IJP Suceava a declarat, însă, că Poliția din Liteni și-a făcut treaba și că, în maxim o săptămână, ar putea începe urmărirea penală împotriva agresorilor > Petru Dascălu, de 19 ani, a reclamat că, în data de 29 iunie, 3 indivizi din Liteni l-au bătut și i-au rupt mandibula
 

Un tânăr de 19 ani, din orașul Liteni, crede că poliția din localitate nu se mișcă destul de repede în cercetarea agresiunii căreia i-a fost victimă în urmă cu aproape trei săptămâni și s-ar întâmpla astfel pentru că ar fi mână în mână cu agresorii. În data de 29 iunie, Petru Dascălu ieșea de la discoteca din localitate, îndreptându-se spre casă… Dar a ajuns acolo cu maxilarul rupt. „Trei indivizi, pe nume Costel B., Petru P. și Gheorghe A., m-au agresat, lovindu-mă cu pumnii și picioarele, rupându-mi maxilarul. Am plecat spre casă, dar, pentru că mi-a fost rău, m-am dus la Spitalul Județean, la urgențe”, povestește tânărul întâmplarea care l-a băgat în spital. El a reclamat agresiunea poliției din localitate, și-a scos și un certificat medico-legal care să ateste traumatismul, imediat ce a ieșit din spital, singura compensație pentru el fiind să-i vadă pe vinovați că răspund în fața legii pentru ce i-au făcut. „Au trecut 3 săptămâni și nici nu mi-au trimis dosarul la Par-chet, dar, când am fost să văd, am constatat că nu este acolo. Cred că poliția nu ia nicio măsură pentru că e mână în mână cu cei care m-au bătut”, scrie Petru Dascălu în sesizarea către ziarul nostru. Interesându-ne, prin ofițerul de relații cu presa al IJP Suceava, despre stadiul cercetărilor în cazul agresiunii din 29 iunie, am primit următorul răspuns. „În niciun caz nu se poate vorbi despre faptul că Poliția Liteni nu-și face treaba în acest dosar. Cercetările sunt pe rol, dosarul lui Petru Dascălu este înregistrat la Parchet și se fac audieri. Procedurile mai pot dura cel mult o săptămână, pentru că mai sunt de audiat martori”, a declarat inspectorul Gabriel Panțâru, ofițerul de relații cu presa al IJP Suceava. Conform certificatului medico-legal, Petru Dascălu necesită cel mult 45 de zile de îngrijiri medicale, cu incapacitate de muncă corespunzătoare. În aceste condiții, conform rezultatului cercetărilor, cei care l-au agresat vor putea răspunde penal pentru vătămare corporală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: