Cela Neamțu

Miercuri, Doamna Cela Neamțu, originară din Iași, al cărei nume se asociază în spațiul nostru septentrional cu numele pictorului Costin Neamțu, cu o admirație și o prețuire pentru Maestrul Ion Irimescu dincolo de întâlniri, reîntoarceri și definitiva plecare și mai ales cu o dragoste împărtășită pentru Țara de Sus, și-a sărbătorit ziua de naștere. Venită pe lume în zodia care este mai înainte de toate a artiștilor, a talentelor îmbogățite de sensibilitate, Domnia Sa a aruncat privirea înapoi către locurile copilăriei și ale visurilor, anticipând venirea acasă, în prima zi a Anului Nou Bisericesc, pe 1 septembrie 2008, cu o expoziție de tapiserie la Galeria ,,Dana” din Iași.
 

Încununată cu cea mai importantă distincție primită de vreun artist român de-a lungul timpului, aurul Salonului Artiștilor Francezi din 2006, Doamna Cela Neamțu trăiește și creează cu sentimentul rar al unei nestinse datorii pentru harul pe care i l-a dăruit Dumnezeu și pentru recunoașterile de care a avut parte. Ea vine la Iași din nevoia profundă de a primi, cum mărturisește, binecuvântarea pământului natal, înainte ca patru din tapiseriile expuse să plece mai departe, donația artistei, la Complexul Ortodox din Ierihon. Acolo, în cetatea credinței noastre străbune înălțată cu jertfe și iubire în cel mai vechi oraș de pe pământ, în arhondaricul cu ușile de-a pururi deschise dorinței de pace și dialog, tapiseriile Doamnei Cela Neamțu vor fi ca niște ferestre spre rai, cu păsări cântând în copacii vieții fără moarte. Suntem cât primim, cât dăm. Ceea ce dăruiește Doamna Cela Neamțu este mai presus de aurul primit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: