Incendiu provocat de o mână criminală la o gospodărie din Moldovița

O țigară aruncată în fân a dus la distrugerea totală sau parțială a construcțiilor și bunurilor aflate pe mai bine de jumătate de hectar
Grupele operative și cinci autospeciale ale pompierilor militari din Suceava, Câmpulung Moldovenesc și ale voluntarilor din Moldovița, Câmpulung și Vatra Moldoviței au fost deplasate luni noapte pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din Moldovița.
 

La sosirea ajutoarelor, focul ardea deja în cel puțin 5-6 puncte, iar vântul destul de puternic făcea ca el să amenințe serios cu aprinderea altor construcții din apropiere. Furtunurile au fost puse rapid pe flăcările ce ieșeau din adăpostul de animale, pe acoperișul casei de locuit, pe cel al bucătăriei de vară, pe gater, garaj și alte anexe gospodărești lipite de acestea. Anunțat la ora 0 și 4 minute, incendiul era stins abia spre dimineață, aproape de ora 4.20, dar făcuse deja proprietarului pagube de aproape 100.000 de lei. Au ars până nu s-a mai ales nimic din ele grajdul de animale, gaterul, diferite magazii și alte anexe, acoperișul casei, al bucătăriei de vară și al garajului, toate întinse pe o suprafață de aproximativ 550 mp. Au fost distruse și bunuri casnice, mobilier, motoare electrice și două motofierăstraie. Cercetările au scos la iveală că focul a fost provocat de o mână criminală. Absolut intenționat, o persoană necunoscută încă a aruncat o țigară aprinsă în fân. N-au fost, din fericire, victime omenești. Au scăpat de foc un depozit de material lemnos și patru gospodării amplasate foarte aproape de gospodăria incendiată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: