Titularizare 2008

Candidații nu se grăbesc să-și valideze dosarele

O ultimă adresă trimisă de MECT către IȘJ îi anunță pe absolvenții studiilor universitare de licență, promoția 2008, că pot participa la examenul de titularizare din 16 iulie numai dacă fac dovada deținerii a minim 30 de credite de studii transferabile din programul de pregătire psihopedadogică, oferit de departamentul pentru pregătirea personalului didactic, a informat inspectorul general-adjunct Daniel Hrenciuc. Cei care nu dețin aceste certificate de absolvire pot totuși participa la concurs, având obligația să efectueze pregătirea respectivă în primii 3 ani de la angajare.
 

Dl Hrenciuc a precizat că miercuri este ultima zi în care candidații care s-au înscris la examenul de titularizare mai pot veni să își valideze dosarele pentru concurs, fiind încă destule dosare nevalidate: „Până în momentul de față, avem 563 dosare nevalidate. În cazul în care candidații nu vor veni pentru a le valida, din diferite motive, vom recurge la o variantă de rezervă, adică vom duce cererile în centrele de susținere a examenului, iar ei le vor valida pe loc. Anul trecut au rămas nevalidate, pentru că nu s-au mai prezentat la examen, aproximativ 200 dosare. Unii dintre candidați sunt deja titulari în mediul rural, dar pentru a trece în mediul urban trebuie să susțină examen și între timp se răzgândesc, iar alții au susținut în anii anteriori examen, dar au luat note între 5 și 7, obținând suplinire calificată, și de asemenea se răzgândesc, preferând să rămână pe post pentru continuitate”, a precizat adjunctul IȘJ Suceava. Din cele 563 dosare nevalidate încă, 212 aparțin absolvenților de învățământ superior din promoția 2008, care acum susțin examenul de licență, 51 aparțin cadrelor ce au continuitate pe post, 41 celor cu detașare la cerere, iar 20 aparțin cadrelor didactice a căror situație va fi soluționată în ședința publică din 24 august. Examenul de titularizare din județul Suceava va fi organizat în 6 centre: Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Centrul Școlar și școlile generale nr. 5, nr. 10 și nr. 11 din Suceava. Acestea au fost alese pentru că dețin toată logistica necesară și sunt aproape unele de altele. La concurs s-au înscris 1473 candidați pe 368 posturi titularizabile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: