Și la ei ca la noi ?

Pare de necrezut, însă și la UE, cea care ne urmărește cu lupa să vadă dacă am cheltuit legal și ultimul euro nerambursabil pe care-l primim, se „ascund” bani. E vorba, mai exact, de vreo 160 și ceva de europarlamentari, care ar „ciupi” din bugetul UE prin diferite mijloace. Conform „Times” și Eurobserver”, a fost întocmit un raport de audit la nivelul Parlamentului European care arată că aceștia și-au însușit nelegal câteva zeci de milioane de euro. La fel ca deputații noștri, care primesc o sumă de circa două ori mai mare decât indemnizația lor pentru cheltuielile cu cabinetul parlamentar, din care numai 40 la sută trebuie justificată cu diferite documente, și parlamentarii europeni primesc, lunar, câte 15.496 de euro pentru indemnizațiile asistenților, care nu pot fi mai mult de trei.
 

Sava BEJINARIU

Europarlamentarii trebuie să justifice însă întreaga sumă primită în acest scop. Și, unii, o justifică cu… state de plată cu personal fictiv sau pe care figurează rudele lor, dar care n-au calificarea necesară. Alții au semnat contracte cu firme presta-toare de servicii care nu există! În unele cazuri, fraudele au fost strigătoare la cer, după cum remarca un membru al Comisiei pentru Control Bugetar al PE. N-or fi și la noi deputați care să-și umple buzunarele cu o parte din suma forfetară pusă lor la dispoziție pentru cabinetul parlamentar? Ba bine că nu! Însă nu bagă numai în propriile buzunare, ci și în cele ale partidelor din care fac parte, unde cotizează din greu. Altfel n-ar mai fi speranțe la un nou mandat. Legea votului uninominal poate schimba un pic balanța în favoarea deputatului. Deci unii tot vor folosi bani în interes propriu. Însă la noi nu se sesizează nimeni!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: