„Luna Amară” la „Club 60”

Vineri seară, la Club 60 din Suceava, nu mai era loc nici în picioare. Lume peste lume, pletoși frumoși de la liceele sucevene, fete tunse scurt cu multe, multe brățări la mâini, mai tineri sau mai puțin tineri, toți aveau însă atitudini lejere, dar cu un aer special. „Mirosea” a rock și „mirosea” bine. Veneau să cânte frondiștii trupei „Luna amară” și mai toți erau acolo în cunoștință de cauză.
 

M-am dat cu ei, dar, iertare să am de la fanii trupei, habar nu aveam cine sunt. Numele trupei îmi suna vag cunoscut, ceva legat de un clip văzut undeva pe un post de muzică. De fapt, credeam doar că n-am habar. „Ia-mi tot ce mi-ai dat/ ia-mi tot ce-am visat/ ca și când m-ai fi îngropat”, sunt versuri pe care le aciuasem undeva în subconștient și le fredonam uneori. Erau refrenul piesei „Asfalt” a băieților de la „Luna amară”, trupă ce urma să cânte. Dar mi-au plăcut mult, mi-a plăcut rockul lor curat și pătimaș, textele cu mesaj ale pieselor, ca și cele în care se vorbește de sentimente simple, omenești, de frustrări, de frământări și revolte din sinea fiecăruia vizavi de lume, de cum trăim și de cine ne conduce. Arma băieților de la „Luna amară” este rockul ca atitudine și ca mijloc de protest, așa cum Mihnea Blidariu (voce, chitară și trompeta) declara într-un interviu: „Avem un tip de atitudine care încadrează rockul și ceea ce facem noi în cultură. Pentru noi, rockul este cultură!”. Printre tinerii suceveni, „Luna Amară” și-a câștigat loc, dovadă zecile de tineri care au cântat împreună cu trupa și s-au eliberat fluturându-și pletele în ritmurile pieselor. A fost o defulare și o plăcere sinceră pentru ei la fel cum a fost și pentru membrii trupei, intrați obosiți de drum în concert dar încântați la finalul lui. Fanii suceveni de la Club 60 i-au adus zâmbete pe față chiar și lui Nick Fagadar (voce și chitară), care zâmbește extrem de rar. Am înțeles după concertul de la Suceava de ce „Luna Amară” contează în lumea rockului românesc. Au ceva de spus, iar cântările lor de calitate nu te lasă cu mintea moleșită și sunt pe sufletul a mii de români, exact cum și-au dorit înșiși membrii trupei. «Luna amară» e despre tine. Despre tot ceea ce ne doare, ne face mai vii și mai aproape de tine. Nu e o clonă de studio creată să te îngroape în dezmățul platitudinii, în ignoranța și în lenea de a gândi! Luna amară rămâne o călătorie…, iar destinația finală… ești chiar tu! Rămâi treaz și, mai ales…, fii liber!” – sunt cuvintele din prezentarea de pe site-ul formației.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: