Primăria Suceava a acordat familiilor nevoiașe ajutoare de 14 mii de lei

În trimestrul al treilea al acestui an, Primăria Suceava a acordat, în baza dispozițiilor emise de primar, 40 de prestații financiare, acestea însumând 13,9 mii lei.
 

Potrivit unei hotărâri a CL, acestea se ridică la maxim de 4 milioane lei pe fiecare caz, iar beneficiari pot fi copiii cu performanțe școlare și sportive care provin din familii defavorizate; cei cu probleme medicale din familii cu probleme; copiii aflați în dificultate din cauza lipsei reprezentanților legali; copiii proveniți din familiile monoparenatale, precum și minorii al căror re-prezentant legal prezintă probleme grave de sănătate. De asemenea, de alocația finan-ciară respectivă se pot bucura minorii din familii a căror situație materială precară poate determina abandonul școlar sau instituționalizarea și copiii pentru care s-a luat măsura de reintegrare în familie, prin comisia pentru protecția copilului. Prestațiile se vor acorda, numai în situații excepționale, la cerere, și doar o singură dată pe durata unui an calendaristic. Banii vor putea fi folosiți pentru rezol-varea situațiilor excepționale prevăzute de lege, procurarea de manuale, rechizite sau echipamente școlare, suportarea cheltuielilor legate de transport, procurarea de pro-teze, medicamente sau accesorii medicale. Conform legii, beneficiar este persoana care nu a împlinit vârsta de 18 ani și nu a dobândit capacitatea de exercițiu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: