Italienii din Abruzzo sunt interesați de protecția copiilor sucevenilor ce lucrează în peninsulă

În acest scop va fi înființată o asociație mixtă > Fenomenul sinuciderii în rândul minorilor cu părinți peste graniță este îngrijorător
Consiliul Județean și partenerii din regiunea italiană Abruzzo vor să dezvolte un proiect comun pentru protejarea copiilor sucevenilor care lucrează în peninsulă.
 

„În prezent suntem în fața unui fenomen trist, foarte mulți minori alegând calea dramatică a sinuciderii, din cauză că părinții au plecat peste graniță, la lucru”, a reliefat ieri, într-o întâlnire cu presa, purtătorul de cuvânt al executivului județean, Cătălin Nechifor, care a precizat că există posibilitatea obținerii de finanțări comunitare ce vor fi orientate înspre consilierea de specialitate a copiilor în cauză. „Nimeni nu pleacă din țară de plăcere sau de prea bine și cred că administrația publică județeană are obligația de a se implica și a ajuta această categorie de cetățeni”, a precizat dl Nechifor. În acest scop, dar nu numai, la finele lui octombrie, Consiliul Județean și regiunea Abruzzo vor înființa o asociație româno-italiană din care vor face parte persoane fizice și juridice din cele două zone. Noul organism va avea ca obiect de activitate, pe lângă inițiativa amintită, accesarea de fonduri prin proiecte structurale comune, mai ales că unele programe europene se adresează exclusiv organizațiilor neguvernamentale. Printre proiectele pe termen scurt se numără și cele de promovare a culturii părților partenere în cele două regiuni. Parteneriatul dintre județul Suceava și regiunea Abruzzo a fost semnat în august 2006.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: