Este foarte important să nu uităm de unde am plecat și să ne regăsim atunci când avem nevoie unii de alții

O generație de elită cu profesori de elită s-au revăzut după 20 de ani de la terminarea liceului, la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, la sfârșitul săptămânii trecute. Unii au fost nevoiți să străbată continente pentru a-și revedea colegii, iar alții, ajunși printre cei mai bogați oameni din România, nu au ratat revederea.
 

Sala de spectacole a instituției de învățământ fălticenene a fost cuprinsă sâmbătă, 6 octombrie, de emoții, lacrimi, dar și de bucuria de a fi din nou împreună și de a depăna firul amintirilor de acolo de unde a rămas în urmă cu 20 de ani. Organizatorul acțiunii, prof. Liliana Oniciuc, actualmente director adjunct al Colegiului, ne-a spus că a fost și greu, dar și frumos să facă această „convocare”. Din cei 40 de foști elevi ai promoției 1987, au fost prezenți la Fălticeni 21 (mulți fiind plecați în străinătate), ei retrăind frumoșii ani de liceu mai ales la vizionarea filmului pregătit de colega lor Liliana, unii dintre ei amuzându-se chiar de felul în care apăreau pe micul ecran. Am avut ocazia să aflu că unul din cei mai bogați foști colegi, Adrian Pavăl, își sprijină școala la care a învățat contribuind financiar sau cu materiale (fiind patronul unei firme de materiale de construcții) la lucrări de renovare, modernizare a clădirii liceului, dar și a altor instituții de învățământ din Fălticeni. „Este foarte important să nu uităm de unde am plecat și să ne regăsim atunci când avem nevoie unii de alții” – ne-a spus Liliana Oniciuc. I-am revăzut aici pe pr. Gheorghe Lungu, pe Bogdan Condurache și Marius Gavril, care fac cinste școlii în care au învățat, dar și urbei de pe Șomuz. Emoțiile au fost la fel de mari și în rândul profesorilor, mai ales pentru fostul diriginte al clasei, prof. Bogdan Grigoriu, care a strigat catalogul, dar și a celorlalți profesori care au format o „pleiadă de aur” la acest liceu: prof. Mioara Gafencu, Constantin Popa, Ioan Bența, Dan Dascălu, Eugen Velișcu, Vasile Diaconița. Prezent la întâlnire a fost și actualul director al Colegiului, prof. Neculai Sturzu, care, printre altele, a spus că „în cei 137 de ani ai istoriei sale, Colegiul Național «Nicu Gane» și-a câștigat reputația unei școli ai cărei absolvenți s-au plasat în elita națiunii, urmând cariere strălucite. Între ei, numeroase nume ilustre. Acestea individualizează «bătrânul locaș de strajă la hotare», mărind prestigiul învățământului sucevean.” …Și firul depănării amintirilor va continua să se de-pene după 5 ani, când cei prezenți au stabilit o nouă întâlnire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: