Noi proiecte de colaborare între zona Rădăuți și Pontault-Combault (Franța)

Angajați ai Spitalului, ai Poliției comunitare și ai unității de pompieri din Rădăuți ar putea să urmeze stagii de formare în Franța. Propunerea a fost făcută administrației rădăuțene și conducerilor unităților menționate de către Jean Calvet, viceprimarul din Pontault-Combault, care este în același timp și vicepreședinte delegat al departamentului Seine et Marne. Jean Calvet efectuează o vizită în localitățile Rădăuți, Marginea și Sucevița, în perioada 2 – 9 octombrie, în fruntea unei delegații formate din reprezentanți ai municipalității și ai asociațiilor SAJED 77, Prevenir aujourd’hui et demain și Latitude 77/324. Ei au făcut donații de materiale școlilor și grădinițelor din Marginea și Sucevița, Spitalului Rădăuți, Poliției comunitare Rădăuți și Mănăstirii Sucevița. Orașul Pontault-Combault este înfrățit cu comuna Marginea și cu municipiul Rădăuți din 1990
 

În cursul zilei de vineri, 5 octombrie, Jean Calvet și consilierul municipal Fernandes Oliveira au avut o întâlnire cu primarii celor trei localități sucevene și cu prefectul județului Suceava, Orest Onofrei, pentru a transmite că investitori francezi sunt interesați de domeniul imobiliar în zona Bucovinei. În funcție de necesitățile fiecărei localități, acești investitori ar dori să construiască locuințe sociale, locuințe private, cămine de bătrâni sau grădinițe. Jean Calvet a spus că va reveni peste trei luni în România, cu re-prezentați ai investitorilor, pentru a discuta concret cu administrațiile locale, pe pro-iecte adaptate nevoilor fiecărei localități. Un alt subiect atins a fost cel privind înfi-ințarea unui centru antidrog în județul Suceava. Dacă partea română este interesată și pune la dispoziție o clădire, partea franceză se ocupă de amena-jările necesare unui asemenea centru și de susținerea lui din punct de vedere financiar și logistic timp de câțiva ani. Membri ai Asociației SAJED 77 (Serviciul de Ajutor pentru Tinerii în Dificultate), coordonați de Mihai Dumi-trescul, vor mai rămâne 10 zile în zona Rădăuți, pentru a organiza în școli și discoteci acțiuni de prevenire a consumului de droguri. „Deși vin în fiecare an în zona dumneavoastră, din 1990 încoace, vizita din acest an este una mai specială. Împlinesc 25 de ani de activitate profesională și mă aflu cu 6 luni înainte de alegerile muni-cipale, la care nu voi mai candida. Alături de mine se află dna Fernandes Oliveira, consilier municipal, care va continua frumoasa colaborare cu cele trei localități: Rădăuți, Marginea, Sucevița, dar și Mihai Dumitrescul, «amba-sadorul României în Franța», cum îmi place mie să-l nu-mesc, care este din Rădăuți și care va candida în Franța, la alegerile din luna martie. Eu voi fi în continuare alături de dumneavoastră și aș dori să dezvoltăm proiecte în cali-tatea mea de vicepreședinte al departamentului Seine et Marne, unde am mandat până în 2011”, a ținut să precizeze Jean Calvet.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: