Social-democrații își lansează europarlamentarii

PSD Suceava va organiza, mâine, o lansare în cadrul organizației a candidaților partidului pentru alegerile europarlamentare, la care participă secretarul general al PSD, dl Titus Corlățean, care deschide lista de candidați pentru PE, și dl Cătălin Nechifor, plasat pe locul cinci pe lista partidului.
 

Președintele PSD Suceava, dl Gavril Mîrza, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că aceasta este prima acțiune de lansare a can-didaților PSD pentru alegerile europarlamen-tare și a precizat că Suceava, prin dl Cătălin Nechifor, are un candidat plasat pe loc eligibil care se pricepe la proiecte și probleme europe-ne, domeniu în care lucrează de mai mulți ani. El a arătat că pe perioada campaniei electorale va participa alături de dl Nechifor în acțiuni electorale din județele din Regiunea de Dezvol-tare Nord-Est pentru a prezenta candidatul care va reprezenta zona. Dl Mîrza a spus că Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este cea mai săracă a Uniunii Europene și că „printr-o preocupare” a europarlamentarilor din această zonă există posibilitatea să fie promovate proiecte și atrase fonduri europene pentru combaterea sărăciei. La rândul său, vicepreședintele PSD Suceava, dl Ovidiu Donțu, a ținut să sublinieze că doar PSD a propus un candidat eligibil pentru alege-rile europarlamentare care să provină din jude-țul Suceava. „Celelalte partide au întors spatele sucevenilor”, a spus dl Donțu. El a calculat că PNL ar trebui să obțină 80 la sută din voturi pentru ca locul 28 pe care se află candidatul sucevean al acestui partid, prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Aurel Burciu, să fie eligibil, iar PD ar trebui să câștige 71,4 la sută din voturi pentru ca dl Florin Hrebenciuc, candidatul sucevean al partidului, să devină europarlamentar, în timp ce dl Cătălin Nechifor va obține locul de europarlamentar dacă PSD obține 14,2 la sută din voturi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: