Mare… cocotă-i politica asta!

Legea de majorare a pensiilor din sistemul public a devenit… lege după promulgarea ei de către președintele țării. Care însă, mai întâi, declarase ferm că nu-i va da putere de lege dacă guvernul nu vine cu o documentație serioasă privind sursele de finanțare a creșterii valorii punctului de pensie. Dar Guvernul a trimis, „în locul unei analize economice (…), un răspuns încărcat de deziderate, declarații politice, fără nici o fundamentare”, semnat „de doi miniștri incompetenți”, cum însuși președintele a afirmat. De ce totuși a promulgat-o, când chiar experți de la Cotroceni au calculat că bugetul asigurărilor sociale va cumula, în 2013, un deficit enorm, de 30 miliarde euro, care l-ar face să sară în aer și să nu se mai aleagă nimic de el? De dragul pensionarilor? Nu cred.
 

Sava BEJINARIU

Dacă-i păsa așa de mult de pensionari, nu mai făcea atâta tam-tam împotriva legii. Dimpotrivă, s-ar fi bucurat că guvernul, chiar dacă se află la cuțite cu el, a promovat o lege prin care se îndeplinește și promisiunea președintelui din campania electorală: „Să trăiți bine!” Putea la fel de bine să o respingă și, astfel, să determine parlamentul să o adopte a doua oară, iar dânsul să fie obligat să o pro-mulge, așa cum prevede Constituția. În acest fel, întreaga răspundere pentru eventualele consecințe ale aplicării ei ar fi revenit guvernului și parlamentului. Dar aceasta ar fi însemnat să se lase înfrânt a doua oară de parlament. Or, așa ceva nu poate suporta domnul Băsescu! După cum nu poate suporta să piardă din popularitate, prin îndepărtarea pensionarilor. De aceea, prin show-ul mediatic de după promulgare a vrut să arate, chipurile, că numai grija față de pensionari l-a făcut să-și calce pe inimă. Mare curvă-i politica noastră românească!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: