Luni începe Bacalaureatul

IȘJ se pregătește să dejoace tentativele de fraudare

Șeful interimar al IȘJ Suceava, Lucian Lungu, a declarat ieri că va solicita profesorilor supraveghetori de la Bacalaureat să fie mai atenți la ce se întâmplă în timpul probelor, întrucât presupune că “vor exista tentative de fraudare”. Dl Lungu spune că la Testele Naționale nu au existat elevi care să încerce să copieze, dar se așteaptă să existe unele tentații la Bacalaureat, având în vedere că “sunt candidați mai mari și au curaj”, plus că au mai multe și mai sofisticate metode de copiat.
 

“E posibil să existe și tentative de fraudă. Vom încerca să fim atenți și să sensibilizăm și președinții, și membrii comisiilor să aibă discuții foarte clare cu profesorii asistenți și să le atragă atenția asupra acestui aspect”, a declarat in-spectorul general, care este și președintele Comisiei Județene de Bacalaureat. Domnia sa amintește candidaților că accesul în sala de examen le este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de înce-perea probei, fiind interzise orice mijloace electronice de calcul și comunicare, ziare, cărți, caiete și reviste. Sunt admise doar dicționarul de latină sau planurile de conturi la disciplina contabilitate. Bacalaureatul 2007 începe luni cu proba orală la limba și literatura română, fiind în-scriși 5574 de candidați din ju-dețul Suceava, din seria curen-tă și din serii anterioare. Un candidat va da examenul la domiciliu, întrucât are handicap locomotor și este imo-bilizat în scaun cu rotile, iar pentru un altul s-a aprobat prelungirea timpului de lucru cu până la o oră și jumătate, deoarece are deficiențe de vorbire și concentrare. De ase-menea, 10 candidați de la Gru-pul Școlar Bivolărie, arondați la Centrul de la Colegiul Teh-nic Rădăuți, vor susține Baca-laureatul cu interpret pentru limbajul mimico-gestual. Examenul se desfășoară în județ în 17 centre, iar lucrările vor fi evaluate în 5 centre zo-nale de evaluare. Vor fi antrenate în desfășurarea bacalaureatului 1290 cadre didactice. Astăzi, la ora 8, va avea loc re-partizarea membrilor în comi-sii prin tragere la sorți, la sediul IȘJ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: